Dvd
Engels

The Loft [Amerikaanse cast]

Erik Van Looy (regisseur), Karl Urban (acteur), James Marsden (acteur)
Vijf getrouwde mannen huren samen in het geheim een appartement waar ze hun minnaressen ontmoeten. Op een dag wordt een overleden vrouw aangetroffen in de loft, is een van de mannen de dader?
Titel
The Loft [Amerikaanse cast]
Regisseur
Erik Van Looy
Acteur
Karl Urban 1972- James Marsden Wentworth Miller Eric Stonestreet Matthias Schoenaerts
Componist
John Frizzell
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
98 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Amerikaanse remake van de film van Erik Van Looy uit 2008
EAN
8719372003527

Besprekingen

De Belgische regisseur Erik Van Looy maakte zelf een Amerikaanse remake van zijn thriller 'Loft' (2008). Het verhaal is vrijwel hetzelfde gebleven, de handeling is verplaatst van Antwerpen naar New Orleans. Vijf getrouwde vrienden huren samen een luxeappartement om er hun minnaressen te kunnen ontvangen. Wanneer ze daar op een ochtend het lijk van een jonge vrouw vinden, vastgebonden aan het bed, maakt de vriendschap snel plaats voor wantrouwen en intriges. In de hoofdrollen o.a. Karl Urban (Dredd) en James Marsden, Matthias Schoenaerts (A bigger splash) was ook in de originele film te zien. Eerder maakte Antoinette Beumer een Nederlandse remake (2010). De film is niet in Nederland uitgebracht, de ontvangst in België was kritisch-positief. Thomas Van Loocke (Knack Focus 15-10-'14) geeft 3 sterren: '(...) Kortom, The Loft is een onderhoudende thriller die mits een betere cast en wat extra snoeiwerk in de hoogste klasse van Hollywood had kunnen spelen. Of zoals Nicolas Karakatsanis het …Lees verder

Over Erik Van Looy

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paulvanwelden

Erik Ludovicus Maria Van Looy (Deurne, 26 april 1962) is een Belgisch filmregisseur, verder ook bekend als televisiepersoonlijkheid en presentator.

Biografie

Regisseur

Van Looy studeerde aan het HRITCS. Na enkele kortfilms regisseerde hij in 1993 voor het eerst een langspeelfilm: Ad fundum. Hij schreef zelf het scenario voor zijn volgende film Shades in 1999. Zijn succes groeide in 2003 met De zaak Alzheimer, een verfilming van de gelijknamige politieroman van Jef Geeraerts. Deze film met Jan Decleir, Werner De Smedt en Koen De Bouw werd een kassucces in Vlaanderen en werd met 720.000 bioscoopbezoeken de op drie na meest succesrijke Vlaamse film aller tijden tot eind 2008. In de Verenigde Staten werd de prent uitgebracht onder de titel The Memory of a Killer.

Medio mei 2007 raakte in Cannes bekend dat hij door Hollywood gevraagd was voor de regie van de horr…Lees verder op Wikipedia