Grote letter
Nederlands

Dood van een duivelin

Fay Weldon (auteur), Tjadine Stheeman (vertaler)
Nu Ruth Patchett te oud wordt om haar instituut voor gendergelijkheid nog langer te leiden, strijden haar secretaresse en haar kleinzoon om de opvolging.
Titel
Dood van een duivelin
Auteur
Fay Weldon
Vertaler
Tjadine Stheeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Death of a she devil
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2018
510 p.
Aantekening
Vervolg op Leven en liefdes van een duivelin
ISBN
9789036434843 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Ruim dertig jaar na 'Leven en liefdes van een duivelin' is Ruth Patchett (84) president van het Instituut voor Gendergelijkheid, gevestigd in de oude vuurtoren die ze destijds op rivale Mary Fisher veroverde. Mary zweeft rond als geest, ex-man Bobbo ligt op sterven in de lantaarnruimte. Directiesecretaresse Valerie zet, om hogerop te komen, een groot feest op touw. In het kader van de gelijkheid van de geslachten wil ze Ruths kleinzoon Tyler uitnodigen. Ruths familie wil haar niet meer zien, maar verpleegster Samantha slaagt erin Tyler, verkleed als meisje, naar grootvaders sterfbed te lokken. Hij ontdekt dat hij als vrouw meer kansen heeft in de maatschappij en kiest voor geslachtsverandering. De plot, opgedeeld in korte hoofdstukjes, is mager en rommelig en bevat nauwelijks een spanningsboog. De tekst zit vol overbodige herhalingen. Emoties worden benoemd in plaats van getoond. Een duidelijk punt, zoals in het eerste boek, wordt niet gemaakt, of het moest zijn dat als vrouwen eenmaa…Lees verder

Over Fay Weldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Fay Weldon (Alvechurch, 22 september 1931) is een feministisch Engels schrijfster. Haar boeken gaan vaak over vrouwen die door de patriarchale structuur van de samenleving in het nauw komen.

Fay Weldon werd in 1931 in Engeland geboren als Franklin Birkinshaw, in een literaire familie: zowel haar grootvader Edgar Jepson als haar moeder Margaret (onder het pseudoniem Pearl Bellairs) waren schrijver. Vijf weken na haar geboorte gingen zij en haar moeder terug naar Nieuw-Zeeland. Weldon woonde tot haar veertiende in Auckland, waar haar vader dokter was, maar na de scheiding van haar ouders vertrok Weldon met haar moeder en haar zus Jane naar Engeland. Ze zag haar vader nooit terug.

Weldon ging naar de Universiteit van St. Andrews in Schotland, waar ze psychologie en economie studeerde, maar vertrok naar Londen toen ze een kind had gekregen zonder getrouwd te zijn. Kort daarna trouwde ze met Ronald Bateman, een 20 jaar oudere leraar, en verhuisde naar Acton i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties