Grote letter
Nederlands

Leven en liefdes van een duivelin

Fay Weldon (auteur), Frans Van der Wiel (vertaler)
Een vrouw neemt wraak op haar overspelige man.
Onderwerp
Wraak
Extra onderwerp
Romans
Titel
Leven en liefdes van een duivelin
Auteur
Fay Weldon
Vertaler
Frans Van der Wiel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The life and loves of a she-devil
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2019
367 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door Dood van een duivelin
ISBN
9789036433235 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Ruth is een grote, lelijke vrouw die met haar man, belastingconsulent, en haar twee kinderen in een saaie buitenwijk van een Engelse stad woont. Ze is onhandig en saai en veel van wat zij onderneemt, gaat verkeerd. Als haar man haar vertelt dat hij een verhouding heeft met de mooie schrijfster van liefdesromans, Mary Fisher, verandert Ruth echter in een duivelin. Vastbesloten gaat ze aan het werk om het leven van haar man en rivale te verwoesten. Fay Weldon (1931) is een Engelse schrijfster die jaren voor het toneel en de tv schreef voor ze romans ging schrijven. In haar werk spelen satire en dikke vrouwen een grote rol. Zo ook hier. Weldon observeert scherp, schrijft uitstekende dialogen en weet Ruths wraakactie aannemelijk te maken. De satirische benadering van situaties waarin macht tussen mensen een rol speelt, zoals een bejaardentehuis, een kliniek, een feministische commune, maakt dit een van Weldon's beste romans. De vertaling is redelijk.

Over Fay Weldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Fay Weldon (Alvechurch, 22 september 1931) is een feministisch Engels schrijfster. Haar boeken gaan vaak over vrouwen die door de patriarchale structuur van de samenleving in het nauw komen.

Fay Weldon werd in 1931 in Engeland geboren als Franklin Birkinshaw, in een literaire familie: zowel haar grootvader Edgar Jepson als haar moeder Margaret (onder het pseudoniem Pearl Bellairs) waren schrijver. Vijf weken na haar geboorte gingen zij en haar moeder terug naar Nieuw-Zeeland. Weldon woonde tot haar veertiende in Auckland, waar haar vader dokter was, maar na de scheiding van haar ouders vertrok Weldon met haar moeder en haar zus Jane naar Engeland. Ze zag haar vader nooit terug.

Weldon ging naar de Universiteit van St. Andrews in Schotland, waar ze psychologie en economie studeerde, maar vertrok naar Londen toen ze een kind had gekregen zonder getrouwd te zijn. Kort daarna trouwde ze met Ronald Bateman, een 20 jaar oudere leraar, en verhuisde naar Acton i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties