Boek
Nederlands

Misschien blijft ze wel

Fay Weldon (auteur)
+1
Misschien blijft ze wel
×
Misschien blijft ze wel Misschien blijft ze wel

Misschien blijft ze wel

De komst van een au pair brengt grote veranderingen in een jong Londens gezin.
Titel
Misschien blijft ze wel
Auteur
Fay Weldon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
She may not leave
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2006
270 p.
ISBN
90-254-2815-0

Besprekingen


Weldon, Fay
Misschien blijft ze wel
Hattie dochter van de beroemde fluitiste Lallie, is net moeder geworden van Kitty. Maar het moederschap en het huishouden groeien haar en haar man Martyn een beetje boven het hoofd ("Het probleem bij baby's is dat alles een noodgeval is, je moet steeds ophouden met wat je aan het doen bent"). Bovendien beginnen haar artistieke genen, die van haar grootmoeder Frances en overgrootmoeder Wanda heeft geërfd, zich weer danig te roeren: ze wil de draad van haar carrière weer oppikken. Dus besluit ze een au pair in dienst te nemen. Weldra daagt op aanraden van haar beste vriendin Babs de Poolse Agnieszka op, die meteen de touwtjes in handen neemt, buitengewoon efficiënt blijkt te zijn en het jonge gezin helemaal voor zich weet in te nemen. Maar is ze wel wie ze beweert te zijn? En is Martyns belangstelling voor het meisje niet een beetje te groot?
Misschien blijft ze wel is een flitsend geschreven en uitermate hilarisch verhaal over ee…Lees verder
Roman van de Engelse auteur, die bekend is van onder andere 'Levens en liefdes van een duivelin', 'Niks om aan te treken' en 'Gestrikt'. Deze roman gaat over het moderne jonge Londense samenwonende paar Hattie en Martyn en hun baby Kitty. Omdat Hattie weer wil gaan werken komt de Oost-Europese au pair Agnieszka in huis. Door de komst van Agnieszka loopt het huishouden weer op rolletjes, maar staan de verhoudingen tussen Hattie en Martyn en Hattie en Kitty op zijn kop. Het verhaal wordt verteld door de oma van Hattie, Frances. Afwisselend wordt het wel en wee van het gezin van Hattie en de vrouwelijke familiegeschiedenis van Frances' moeder, zussen en dochters alsmede hun relatie tot mannen uit de doeken gedaan. Het boek is wat oppervlakkig en niet helemaal geloofwaardig van inhoud en houdt het midden tussen een hilarische moderne tragikomedie en een au pair soap. Het is snel en makkelijk leesbaar en zal jonge ambitieuze moeders en tweeverdieners met kinderopvangproblemen aanspreken. V…Lees verder

Over Fay Weldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Fay Weldon (Alvechurch, 22 september 1931) is een feministisch Engels schrijfster. Haar boeken gaan vaak over vrouwen die door de patriarchale structuur van de samenleving in het nauw komen.

Fay Weldon werd in 1931 in Engeland geboren als Franklin Birkinshaw, in een literaire familie: zowel haar grootvader Edgar Jepson als haar moeder Margaret (onder het pseudoniem Pearl Bellairs) waren schrijver. Vijf weken na haar geboorte gingen zij en haar moeder terug naar Nieuw-Zeeland. Weldon woonde tot haar veertiende in Auckland, waar haar vader dokter was, maar na de scheiding van haar ouders vertrok Weldon met haar moeder en haar zus Jane naar Engeland. Ze zag haar vader nooit terug.

Weldon ging naar de Universiteit van St. Andrews in Schotland, waar ze psychologie en economie studeerde, maar vertrok naar Londen toen ze een kind had gekregen zonder getrouwd te zijn. Kort daarna trouwde ze met Ronald Bateman, een 20 jaar oudere leraar, en verhuisde naar Acton i…Lees verder op Wikipedia