Een gepensioneerde commissaris wil de moordenaar van zijn nichtje vinden en keert daarom terug naar zijn geboortestreek.
Taal
Nederlands
Uitgever
Lumiere, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
90 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019008185

Besprekingen

Na negen seizoenen op tv met een marktaandeel van rond de 65% was de Vlaamse politieserie Witse een instituut geworden. Ook in Nederland werd er graag naar de licht ontvlambare commissaris Werenfried Witse gekeken. Het maken van een bioscoopfilm (onder regie van Frank Van Mechelen) was een logische stap. Witse (Hubert Damen) krijgt bezoek krijgt van zijn oudere zus Maggie die hij al 30 jaar niet meer heeft gezien. Haar dochter blijkt op brute wijze vermoord. Witse weigert aanvankelijk te helpen maar al snel is hij weer als vanouds aan het werk, waarbij hij als gepensioneerde commissaris de lokale politie behoorlijk in de weg loopt. Men hoopte op een vervolg van het tv-succes, maar de werkelijkheid bleek weerbarstiger. Met slechts 33.000 bezoekers was W. – Witse de film een regelrechte flop. Op IMDb.com komt het gemiddelde rapportcijfer van de kijkers nog op een 6,2, maar de filmcritici zijn strenger. Ruben Nollet (Cobra.be) heeft er maar 1 (van 5) sterren voor over: 'Het siert ‘W. – W…Lees verder

Over Frank Van Mechelen

Frank Van Mechelen is een Vlaams filmregisseur.

Van Mechelen begon als regisseur van televisiereeksen, zoals Wittekerke, Ons Geluk, Heterdaad, De Mol, Engeltjes, Stille Waters, de Familie Backeljau en enkele episodes van Aspe. In 2011 regisseerde hij de reeks Salamander geschreven door Ward Hulselmans, die werd uitgezonden op één in 2013. In het voorjaar van 2013 regisseerde hij de serie Albert II, over het koningshuis.

In 2005 debuteerde hij met zijn eerste langspeelfilm De Indringer, met Koen De Bouw. In 2006 volgde De Hel van Tanger met Filip Peeters, in 2011 Groenten uit Balen, en in 2013 de film van Witse.

Filmografie

  • W. (2014)
  • Groenten uit Balen (2011)
  • De Hel van Tanger (2006)
  • De Indringer (2005)

Suggesties