Boek
Nederlands

Het grote Koen Kampioen voetbalboek

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het grote Koen Kampioen voetbalboek
×
Het grote Koen Kampioen voetbalboek Het grote Koen Kampioen voetbalboek

Het grote Koen Kampioen voetbalboek

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Koen Kampioen geeft tips en trucs om nog beter te leren voetballen, vanaf de warming-up tot de 'vette' acties. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Het grote Koen Kampioen voetbalboek
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789020648508

Besprekingen

Koen Kampioen is het hoofdpersonage van een reeks over FC Top, de club waarvoor hij voetbalt. Het grote Koen Kampioen voetbalboek is een vrolijk boek waarin Koen en zijn vriendjes hun voetbaltips delen. Aan bod komen de opwarming, 'schieten en scoren', het verbeteren van je basistechniek, 'vette acties', de doelman en de wedstrijd. Vooraan worden de negen personages voorgesteld aan de hand van een tekeningetje en enkele regels tekst. Naast Koen en zijn vrienden geven ook de trainer, de voorzitter en de kantinebaas enkele tips. Bij onderwerpen als 'blessures', 'zuiver trappen' en 'hakbal' krijgt de lezer naast een uitgebreide uitleg ook concrete oefeningen en weetjes. Kadertjes met tips en quizjes wisselen de informatie af. De personages bekijken de thema's telkens vanuit hun eigen standpunt. Het resultaat is een interessante mengeling van een stevig verhaal en een schat aan informatie, waarmee je meteen aan de slag kan.
Het grote Koen Kampioen voetbalboek is dan ook g…Lees verder
Koen Kampioen is de bekende voetballer uit de reeks verhalende boeken van schrijver Fred Diks. Zoals al meer grote voorgangers hebben gedaan, komt nu ook Koen Kampioen met tips en trucs om een goede voetballer te worden. Het boek heeft een duidelijke opbouw van warming-up naar 'vette' acties. In het voetbal is de balaanname heel belangrijk. Met behulp van duidelijke zwart-wittekeningen en tekst worden verschillende manieren uitgelegd. Ook de manieren waarop je een bal kunt schieten, komen voorbij en natuurlijk enkele passeerbewegingen. Deze acties zijn niet allemaal even duidelijk uitgelegd. Ook kent de jeugdige voetballer ze soms onder een andere benaming. Verder wordt nog speciale aandacht besteed aan de doelman. Tussen de informatie door zijn quizzen opgenomen. Al met al een aardig boekje met tips en trucs van Koen Kampioen in de stijl van de voetballessen van Abe Lenstra. Vanaf ca. 9 jaar. De auteur schreef eerder 'Het allesboek over voetbal'.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties