Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Koen Kampioen : gescout

Fred Diks (auteur)

Koen Kampioen : gescout

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Koen voetbalt graag met zijn vrienden en vriendinnen. Op een dag verdwijnt er geld uit een portemonnee. Koen krijgt de schuld en wordt geschorst. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Koen Kampioen : gescout
Auteur
Fred Diks
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2010] | Andere uitgaves
125 p. : ill.
ISBN
9789020669213

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Koen van Loon (11) - bijnaam Koen Kampioen - droomt ervan om profvoetballer te worden bij zijn favoriete club Stark. Hij en zijn vriendje Niels worden uitgenodigd om tijdens een talentendag hun kunnen te tonen. Niels blijkt niet over voldoende talent te beschikken, maar Koen krijgt de kans zich te bewijzen bij de profclub. Daardoor loopt hun onderlinge vriendschap wel gevaar. Eerste deel in de serie 'Koen Kampioen' voor wat oudere kinderen. Verhaal is geheel toegesneden op de voetballiefhebber. Doordat Niels afvalt, geeft de auteur goed weer dat profvoetballer een ideaal is voor velen, maar niet voor iedereen weggelegd. Naast de voetbalsituaties komen thema's als vriendschap, idealen en omgaan met teleurstellingen aan de orde. Leestechnisch vergt het niet veel. Het taal- en woordgebruik is uiterst eenvoudig. Met name jongens kunnen zich goed identificeren met de beide protagonisten. Eenvoudige zwart-witillustraties. De auteur schreef al meerdere boeken over voetbal en over bekende voe…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia