Boek
Nederlands

Koen Kampioen helpt de club

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen helpt de club
×
Koen Kampioen helpt de club Koen Kampioen helpt de club
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Koen probeert een brand in het ballenhok van FC Top te blussen. Hij raakt daarbij geblesseerd. Kan hij nog spelen tijdens de kampioenswedstrijd? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Koen Kampioen helpt de club / Fred Diks ; tek. Ivan & Ilia
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
[Alkmaar]:: Kluitman, 2007?
60 p. : ill.
ISBN
9789020648478

Besprekingen

In een poging de brand in het ballenhok van FC Top te blussen, raken Koen en Gijs geblesseerd. Kunnen ze nu nog wel scoren en keepen tijdens de kampioenswedstrijd? Er is geen geld voor een nieuw hok, maar Koen bedenkt een inzamelingsactie. Dit verhaal over Koen Kampioen is opgebouwd uit getitelde hoofdstukken van gemiddeld acht pagina’s. Enkelvoudige zinnen bestaande uit vooral een- en tweelettergrepige, maar ook enkele meerlettergrepige woorden. Begrijpelijk taalgebruik met veel dialoog. Gebruik van punt, komma, vraag- en uitroepteken en aanhalingsteken. Groot, goed leesbaar, schreefloos lettertype; rustige bladspiegel. Kleine alinea’s, maar niet elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-M5. De wat stijve zwart-wittekeningen in grijstinten uitgewerkt sluiten aan op de tekst. Herdruk, nu met twee meeleescd's* (ca. 115 min.) voorgelezen op AVI-niveau. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar die graag over voetbal lezen.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties