Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Koen Kampioen is jarig

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen is jarig
×
Koen Kampioen is jarig Koen Kampioen is jarig
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Koen is jarig. Hij krijgt met zijn vrienden een speciale training met de beroemde Engelse voetballer Kevin Kettering. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Jarig zijn
Leesniveau
AVI M5, AVI 4
Titel
Koen Kampioen is jarig
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2013
59 p. : ill.
ISBN
9789020648614 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

In het dertiende deel uit de serie 'Koen Kampioen'* is Koen jarig. Dat viert hij eerst met zijn vrienden tijdens een training die geleid wordt door de beroemde voetballer Kevin Kettering. Daarna gaat hij naar Engeland met zijn ouders, die hun trouwdag vieren, om de eerste wedstrijd van Kevin bij zijn nieuwe club te bekijken. Een eenvoudig verhaal, zowel qua inhoud als taalgebruik, dat los van de andere delen is te lezen. Veel dialogen, het gebruik van de tegenwoordige tijd en de korte zinnen maken dat de tekst vlot te lezen is, AVI-M5. Je leert de hoofdpersonen niet echt kennen, waardoor het een oppervlakkig voetbalverhaal blijft. De tekst is gezet in een duidelijke schreefloze letter met een ruime bladspiegel. De zwart-witte illustraties, ingekleurd met grijstinten, geven een beeld van het verhaal, maar voegen niet veel toe. Voor voetballiefhebbers vanaf ca. 7 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties