Boek
Nederlands

April

Gabrielle Lord (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
+1
April
×
April April
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum (15, ik-figuur) moet zich vanwege een familieraadsel en valse beschuldigingen een jaarlang schuilhouden. Daardoor is hij voortdurend op de vlucht. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
April
Auteur
Gabrielle Lord
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
April
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
168 p. : ill.
ISBN
9789020649048 (hardback)

Besprekingen

Callum Ormond (15, ik-figuur) moet zich een jaar schuilhouden, een familieraadsel oplossen en is voortdurend op de vlucht. Vierde deel uit de twaalfdelige serie 'Complot 365'*, waarvan elke maand een deel verschijnt. De ik-figuur overkomt van alles en het boek is een opeenvolging van spannende gebeurtenissen, gevaar, vluchten en bijna-ongelukken. Nogal warrig verhaal met veel onbekende namen, waarin je vanaf de eerste pagina zo instapt; vereist is bijna dat je de vorige delen hebt gelezen. De hoofdstukken vermelden een tikkende klok en de bladzijden zijn van achteren naar voren genummerd. Het verhaal is vol actie en nodigt uit tot doorlezen. De stijl is kort en bondig, het lettertype is dat van een ouderwetse typemachine, er zijn wat spaarzame zwart-witte tekeningen. Het boek eindigt weer even plotseling als het begonnen is; op naar het volgende deel. Flitsende omslagtekening en dito website! Origineel qua aanpak, gemakkelijk leesbaar en uitnodigend voor weinig-eisende jeugd, met na…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia