Boek
Nederlands

Augustus

Gabrielle Lord (auteur)
+1
Augustus
×
Augustus Augustus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum (16, ik-figuur) belandt na zeven maanden vluchten in handen van de politie, die hem ervan verdenkt zijn zusje Gabi te hebben ontvoerd. Hij kan zijn onschuld alleen bewijzen door Gabi te bevrijden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
Augustus
Auteur
Gabrielle Lord
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
August
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
178 p. : ill.
ISBN
9789020649086

Besprekingen

Callum Ormond (16, ik-figuur) is al zeven maanden op de vlucht. Aan het begin van deze nieuwe aflevering uit de twaalfdelige serie 'Complot 365'* wordt hij levend begraven en net op het nippertje gered. Wel belandt hij in handen van de politie, die hem ervan verdenkt zijn zusje Gabi te hebben ontvoerd. Callum is in het bezit van informatie waar criminele figuren hevig in zijn geïnteresseerd; Gabi willen ze daarbij als ruilmiddel gebruiken. Ook dit deel, waarin Callum zijn zestiende verjaardag viert, eindigt met een cliffhanger. Het verhaal is alleen goed te volgen wanneer je de eerdere delen gelezen hebt. Callum moet zich een jaar lang, oftewel 365 dagen, verborgen houden. Iedere maand verschijnt een nieuw deel van de serie. 'Nog 153 dagen te gaan' opent de augustus-aflevering; de nummering van de bladzijden is in omgekeerde volgorde. 'Complot 365' is een actiethriller met veel spanning en mysterie, waarin het draait om de oplossing van een raadsel, de Ormond-singulariteit. Beslist ee…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia