Boek
Nederlands

Februari

Gabrielle Lord (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
+1
Februari
×
Februari Februari
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum Ormond (15, ik-figuur) wordt op het laatste moment gered van de dood. Zijn achtervolgers zitten hem echter op de hielen en hij weet niet wie hij wel of niet kan vertrouwen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
Februari
Auteur
Gabrielle Lord
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
February
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
183 p. : ill.
ISBN
9789020649024 (hardback)

Besprekingen

Callum Ormond (15, ik-figuur) is opgesloten in een oliecontainer die langzaam vol loopt. Op het laatste moment wordt hij gered door een meisje dat in relatie staat tot een van de criminelen die het op Callum gemunt heeft. Hij weet niet of hij haar kan vertrouwen. Via zijn vriend Boges blijft hij op de hoogte hoe het thuis is, waar zijn zus nog steeds in coma ligt. Tweede deel uit de twaalfdelige serie 'Complot 365'*, waarbij elk deel één maand beslaat. Voorkennis van het eerste deel is nodig om het verhaal te kunnen volgen. In deel twee wordt elke dag in februari van uur tot uur beschreven. Er zijn veel achtervolgingen, en steeds weet de hoofdpersoon met moeite te ontkomen. Erg veel gebeurt er eigenlijk niet in het verhaal en alles wordt erg rechttoe rechtaan verteld, zonder veel diepgang. Door het open einde moet je wel het volgende deel ook lezen (en waarschijnlijk de hele serie). Tekst is gedrukt in een soort typemachineletter en de paginanummering telt af. De serie wordt ondersteu…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia