Boek
Nederlands

Januari

Gabrielle Lord (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
+1
Januari
×
Januari Januari
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De wereld van Callum Ormond (15) staat op zijn kop als rivaliserende bendes hem de geheimen van zijn vader proberen te ontfutselen. Maar Callum weet van niets! Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
Januari
Auteur
Gabrielle Lord
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
January
Editie
3
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2009
184 p. : ill.
ISBN
9789020649017 (hardback)

Besprekingen

'Complot 365' is een reeks, of veeleer een project, dat tegelijkertijd in een tiental landen loopt. De Australische successchrijfster Gabrielle Lord verdeelde een verhaaltekst in twaalf stukken en zo worden de boeken ook op de markt gebracht. Vervolgboeken zijn niets nieuws, dat deed Dickens ook al, maar hier is het marketingsysteem erachter wel grootser. Delen één en twee van 'Complot 365' zijn verschenen voor 1 januari 2010. De rest verschijnt maandelijks, dus de lezer kan uitkijken naar het vervolg. Daarvoor is er per taalgebied een website gecreëerd met informatie over de auteur, de twaalf boeken, verschijningsdata, de korte inhoud, een trailer en een heus gebruikersforum waarop de lezers commentaar kwijt kunnen. Als klap op de vuurpijl kan het hele eerste deel als pdf-document gedownload worden. Er loopt ook een wedstrijd met 365 prijzen.
Callum Ormond is 15 en op de vlucht. Op 31 december krijgt hij op straat een boodschap van een verwarde man. Hij moet zich 365 dagen schuil…Lees verder
Kort na de dood van zijn vader wordt Callum Ormond (15) door een verwarde man gewaarschuwd dat hij zich tot 31 december gedeisd moet houden. Dan staat zijn wereld ineens op zijn kop: hij verdrinkt bijna, wordt ontvoerd en aangeklaagd voor een moordaanslag op zijn zus en oom. Samen met zijn vriend Boges probeert hij achter het waarom te komen. Eerste deel van wat een twaalfdelige serie* moet worden, ondersteund door de website www.complot365.nl. De serie heeft wel wat weg van de populaire televisieserie '24'. Ieder boek beslaat een maand (de volgende delen verschijnen ook steeds op de eerste van die maand, in tien landen), hoofdstukken bestaan uit een tikkende klok en zelfs de bladzijdes zijn andersom genummerd. De lezer waant zich in een rollercoaster en heeft geen tijd het boek weg te leggen. De acties duikelen over elkaar heen in dit wervelende verhaal dat leest als een filmscript: weinig diepgang, rechttoe rechtaan, veel raadsels (inclusief tekeningen), tekst gedrukt in een getypte…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia