Boek
Nederlands

Juli

Gabrielle Lord (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum (15, ik-figuur) heeft het Ormond-juweel nu in handen, maar weet nog niet wat het geheim van zijn familie is. Zijn achtervolgers willen hem voor zijn zestiende verjaardag op 31 juli dood hebben. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
Juli
Auteur
Gabrielle Lord
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
July
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
182 p. : ill.
ISBN
9789020649079

Besprekingen

Een verwarde man heeft Callum Ormond gewaarschuwd zich 365 dagen schuil te houden omdat er op hem gejaagd wordt. Vanaf dat moment valt de 15-jarige jongen (ik-figuur) van het ene avontuur in het andere. Callum heeft het Ormond-juweel nu in handen, maar weet nog niet wat het geheim van zijn familie is. Zijn achtervolgers willen hem voor zijn zestiende verjaardag op 31 juli dood hebben. Vlot geschreven verhaal dat leest als een spannende film. Het is het zevende boek van een serie van twaalf delen: 'Complot 365'*. Elke maand komt er een deel uit. Zo'n deel bestrijkt de maand van de titel; zo beleeft de lezer de avonturen van Callum in precies een jaar. De serie wordt interactief gesteund door een website en de lezer kan Callum volgen op twitter. Kortom, een zeer eigentijdse opzet. Er is vanaf het eerste deel een opbouw in het verhaal. De delen zijn daarom niet als losse verhalen te lezen. Hardcover boek met aantrekkelijk omslag in goud-bruine kleuren. De zwart-witillustraties bestaan ui…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia