Boek
Nederlands

Juni

Gabrielle Lord (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum Ormond (15, ik-figuur) is al maanden op de vlucht. Hij probeert achter het familiegeheim te komen en het Ormond-juweel te vinden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
Juni
Auteur
Gabrielle Lord
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
June
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
182 p. : ill.
ISBN
9789020649062

Besprekingen

Callum Ormond (ik-figuur) is 15 jaar en al vijf maanden op de vlucht voor de politie die hem van van alles verdenkt, en voor Oriana de la Force die achter zijn geheimen wil komen. Er zijn nog maar een paar mensen die hij kan vertrouwen en die hem vertrouwen, vooral zijn vriend Boges. Callum heeft te horen gekregen van een vreemde man dat hij 365 dagen moet onderduiken. Hij probeert nu achter het familiegeheim (van zijn vader) te komen en het Ormond-juweel te vinden. Het boek herhaalt kort de avonturen uit mei en eindigt met een cliffhanger op 30 juni op bladzijde één (de bladzijden tellen terug). Zesde deel uit de twaalfdelige serie 'Complot 365'*, waarvan elke maand een deel verschijnt. De serie wordt ondersteund door een mooi vormgegeven site en door hyves- en twitterpagina’s. Het taalgebruik is op de doelgroep afgestemd, er zijn veel dialogen, korte zinnen en behalve de Ormond-singulariteit geen moeilijke woorden. Buiten het voorplat (met Callum in een spannende situatie) zijn er g…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia