Boek
Nederlands

Maart

Gabrielle Lord (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
+1
Maart
×
Maart Maart
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum (15, ik-figuur) is op de vlucht. Hij moet zijn onschuld bewijzen, maar wie kan hij vertrouwen? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
Maart
Auteur
Gabrielle Lord
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
March
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
182 p. : ill.
ISBN
9789020649031 (hardback)

Besprekingen

De 15-jarige Callum Ormond (ik-figuur) is al 59 dagen op de vlucht. Alleen. Hij wordt verdacht van een poging tot moord op zijn zusje en oom. Tevens achtervolgen twee criminele bendes hem om het Ormondraadsel te ontrafelen. Callum bezit alleen tekeningen van zijn overleden vader. Derde deel uit de twaalfdelige serie 'Complot 365'*, waarvan elke maand een deel verschijnt. In dit 'maart-deel' ontfutselt Callum met behulp van de mysterieuze Paria een perkamenten blad waarop het raadsel verder wordt verduidelijkt. Actieverhaal vermengt met een mysteriesausje dat nauwelijks rustmomenten kent. De gejaagdheid wordt versterkt door de hoofdstuktitels (data in maart), de digitale tijdvermeldingen per hoofdstuk, het aantal dagen van de vlucht en de aflopende paginanummering. De illustraties blijven beperkt tot de geheime documenten van Callums vader. Opvallend is het gebruik van een typemachineletter. Het boek heeft een open eind, de jacht zal nog 275 dagen voortduren. De lezer zal deze reeks va…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia