Boek
Nederlands

Oktober

Gabrielle Lord (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum (16, ik-figuur) heeft nog drie maanden om het familiegeheim te ontrafelen en zijn leven te redden. Hij ontdekt dat zijn vijanden elkaar zullen ontmoeten en is van plan hen samen met zijn vrienden te bespioneren. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
Oktober
Auteur
Gabrielle Lord
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
October
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
196 p. : ill.
ISBN
9789020649109 (hardback)

Besprekingen

Callum Ormond (ik-figuur) is 16 jaar en al negen maanden op de vlucht voor zowel de politie, die hem van van alles verdenkt, als voor Oriana de la Force en Sligo die achter zijn geheimen willen komen. Er zijn nog maar een paar mensen die hij kan vertrouwen en die hem vertrouwen, vooral zijn vrienden Boges, Paria en Winter. Hij heeft van een vreemde man te horen gekregen dat hij 365 dagen moet onderduiken. Hij probeert nu achter het Ormond-geheim (van zijn vader) te komen en het Ormond-juweel te vinden. Het boek herhaalt kort de avonturen uit september en eindigt met een cliffhanger op 31 oktober op bladzijde 1 (de bladzijden tellen terug). Tiende deel van de twaalfdelige serie 'Complot 365'* waarvan er iedere maand eentje verschijnt. De serie wordt ondersteund door een mooi vormgegeven site en door hyves- en twitterpagina's. Het taalgebruik is afgestemd op de doelgroep, er zijn veel dialogen, korte zinnen en het taalgebruik is eenvoudig. Buiten het voorplat (met Callum in spannende si…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia