Boek
Nederlands

September

Gabrielle Lord (auteur)
+1
September
×
September September
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum (16, ik-figuur) heeft nog vier maanden om het familiegeheim te ontrafelen en zijn leven te redden. Hij ziet kans zijn ontvoerde zusje te bevrijden, maar raakt zelf verder van het doel af dan ooit. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Overleven, Geheimen
Titel
September
Auteur
Gabrielle Lord
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
September
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
181 p. : ill.
ISBN
9789020649093 (hardback)

Besprekingen

Callum Ormond (16) heeft nog vier maanden om een familiegeheim te ontrafelen en daarmee zijn leven te redden. Negende deel in de twaalfdelige serie 'Complot 365'*. In dit deel ziet Callum kans om zijn ontvoerde zus uit de klauwen van haar ontvoerders te bevrijden, maar raakt hij ook een van de laatste veilige plekken kwijt die hij nog had. Soms komt er hulp uit onverwachte hoek, soms ook mislukken plannen. Het verhaal wordt wat surrealistisch als hij in een woestijn gedropt wordt om te sterven. In de scénes rond de ontvoerde zus zit wat meer gevoel, voor de rest is alles gericht op vlotte actie, waarbij onwaarschijnlijkheden eigenlijk het leesplezier niet hinderen. Er wordt weinig gerefereerd aan vorige delen; zonder daar iets van gelezen te hebben is dit boek niet te snappen. Geïllustreerd met voorbeelden van brieven, plattegronden, mails en dergelijke. Serie-omslag. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia