Boek
Nederlands

Wraak

Gabrielle Lord (auteur)
+1
Wraak
×
Wraak Wraak
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Callum krijgt een geheimzinnige boodschap met het opschrift '30 dagen'. Daarna verdwijnt hij spoorloos. Zijn vrienden gaan naar hem op zoek. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Wraak, Overleven
Titel
Wraak
Auteur
Gabrielle Lord
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2012
181 p.
ISBN
9789020654134 (paperback)

Besprekingen

Deze qua bladspiegel en lettertype wat saai ogende paperback is deel dertien van de al langer bestaande reeks 'Complot 365', bestaande uit twaalf delen, gespreid over twaalf maanden. De hoofdpersoon Callum Ormond (Cal) is na een moeilijke en avontuurlijke tijd eindelijk thuis. Op een nacht vindt hij een geheimzinnige boodschap met het opschrift '30 dagen'. Dat herinnert hem weer aan die voorbije moeilijke tijden. Is het echt of neemt men hem beet? Plotseling blijkt hij verdwenen te zijn. Hij is mogelijk ontvoerd. Onduidelijk is wie er achter de kidnapping zit en hoe zijn vrienden hem kunnen redden. De paginering van het boek loopt net als in de rest van de serie terug, van 181 naar 1. De hoofdpersonen zijn voor 12-14 jarige lezers nogal puberale identificatiefiguren. De verhaalstructuur is redelijk complex, omdat er door Cals vrienden afwisselend vanuit hun eigen perspectief verteld wordt. Enig begrip van sociale media en het lezen van de voorafgaande twaalf delen is wel handig, ander…Lees verder

Over Gabrielle Lord

Gabrielle Lord (Sydney, 26 februari 1946) is een Australisch auteur van detective- en psychologische thrillers.

Biografie

Gabrielle Lord werd geboren in Sydney. Ze ging naar school op Kincoppal Rose Bay School in Rose Bay en de Universiteit van New England in Armidale waar ze victoriaanse literatuur studeerde. Ze werkte als onderwijzer en ambtenaar bij de Commonwealth Employment Service. Ze woont in een buitenwijk van Sydney, vlak aan het strand met een dochter en vier kleindochters.

Bibliografie

  • Kinderspelletjes (Fortress), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Tot op het bot (Bones), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Door merg en been (Whipping boy), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Jumbo (Jumbo), A.W. Bruna Uitgevers, 1996
  • Met hand en tand (Tooth and claw), A.W. Bruna Uitgevers, 1997
  • Zout (Salt), A.W. Bruna Uitg…Lees verder op Wikipedia