Boek
Nederlands

Gullivers reizen

Geronimo Stilton (auteur), Jonathan Swift (naar het werk van), Danilo Loizedda (illustrator)
De Londense dokter Gulliver houdt erg van reizen. Maar al op zijn eerste reis vergaat zijn schip en spoelt hij aan op het eiland Lillliput. Zal hij daar ooit weer weg kunnen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Reizen
Titel
Gullivers reizen
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Jonathan Swift
Illustrator
Danilo Loizedda Giulia Zaffaroni
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
I viaggi di Gulliver
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
213 p. : ill.
ISBN
9789085922469 (hardback)

Besprekingen

De boeken rondom Geronimo Stilton kennen verschillende reeksen, waarin niet alleen de beroemde muis de hoofdrol speelt. In het boek uit deze serie hervertelt Geronimo een van zijn favoriete boeken: 'Gullivers reizen' van Jonathan Swift. In de typische Stilton-stijl, kleurige afbeeldingen en typografie, wordt het klassieke boek nieuw leven ingeblazen. Voor veel mensen is het eerste deel van het verhaal overbekend. De lilliputters binden een aangespoelde Gulliver vast en leren hem langzaam kennen. In totaal kent zijn er echter vier delen waarbij de hoofdpersoon naar verschillende plekken reist. Zo ook in deze bewerking. Om het boek niet al te dik te maken en toch ruimte te houden voor de vele illustraties, moest duidelijk een concessie worden gedaan. Hoewel geprobeerd wordt het verhaal speels en spannend te houden, kan niet helemaal voorkomen worden dat het soms een beetje als een uittreksel aandoet. Maar aangezien kinderen zelden het origineel gelezen zullen hebben, zal hen dat niet st…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties