Boek
Nederlands

Tiny in de natuur

Gijs Haag (auteur), Marcel Marlier (illustrator)
In de reeks:
Tiny; 37
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tiny vindt een konijntje en neemt het mee naar huis. Maar het beestje wil vrij zijn. Daarom brengt ze hem terug naar het bos. Hardkartonnen prentenboekje met illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Natuur
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Tiny in de natuur
Auteur
Gijs Haag
Illustrator
Marcel Marlier
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Casterman, 2013 | Andere uitgaves
20 p. : ill.
ISBN
9789030369219

Besprekingen

Al enkele generaties lang doen de 'Tiny'-boeken het wereldwijd goed bij jonge kinderen én hun ouders. Ze laten zich vertederen door de harmonische, geromantiseerde, perfecte wereld, waarin Tiny telkens weer kleine, onschuldige avontuurtjes beleeft, en waarbij zij vaak als grote kinder-, dieren- en natuurvriend naar voren komt. Nu werd en wordt Tiny toch doorgaans al voorgelezen aan zeer jonge kinderen (oudere kinderen vinden de prenten en de verhalen doorgaans saai), maar opdat ook peuters de boekjes al zouden kunnen bekijken en zelf doorbladeren, verschijnt er nu een eerste reeks van vier kartonboekjes, 'Mijn eerste Tiny's'. Het betreft een verkorte heruitgave van reeds in grote vorm bestaande Tiny-boekjes, die nu op een vrij klein vierkant formaat uitgebracht worden. De prenten werden gewoon verkleind en de tekst werd tot een minimum ingekort.

In Tiny in de natuur vindt Tiny een wild konijntje dat ze grootbrengt. Uiteindelijk laat ze het weer vrij in het bos. Idyllisch…Lees verder
Tiny vindt een wild konijntje en neemt het mee naar huis. Eerst vindt het konijn het wel leuk maar na een paar dagen eet het niet meer. Tiny besluit het terug te brengen naar de natuur. Vierkante formaat hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Op de kaft een illustratie van een meisje in roze joggingpak in het bos, in de stijl van kinderkopjes met een traan die vroeger aan de muur hingen. Binnenin witte bladzijden met een wolkvormige illustratie in dezelfde stijl als de cover; daarop is veel te zien en te benoemen, aangevuld met enkele regels tekst in een schreefloze letter. De woordkeus is lastig (hinde, verdragen, peultjes) waardoor het vanaf ca. 3 jaar pas voor te lezen is. Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek in groter formaat met tekst van Gijs Haag, eind jaren '70*. Deel uit een serie van vier**.

Suggesties