Boek
Nederlands

Het Romanov mysterie : thriller

Glenn Meade (auteur), Roelof Posthuma (vertaler)
Een forensisch pathologe doet bij opgravingen in Jekaterinenburg een bijzondere vondst: een skelet met daarbij een medaillon met het familiewapen van de laatste tsarenfamilie.
Titel
Het Romanov mysterie : thriller
Auteur
Glenn Meade
Vertaler
Roelof Posthuma
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The Romanov conspiracy
Editie
2
Uitgever
Utrecht: Kok, 2013
478 p.
ISBN
9789043521680 (paperback)

Besprekingen

Tijdens archeologische opgravingen in de Russische stad Jekaterinenburg stuit forensisch patholoog Laura Pavlov op een skelet met daarbij een medaillon met het familiewapen van de tsarenfamilie Romanov. Met deze ontdekking reist ze naar Ierland waar ze de Russische emigrant Michael Yakov ontmoet. Hij vertelt haar vervolgens naar eigen zeggen het ware verhaal over de reddingsactie van Anastasia, de jongste dochter van de tsaar. Onder leiding van de Ier Joe Boyle wordt in 1918 een team samengesteld dat zich ten doel stelt de gehele Romanov familie uit gevangenschap van de bolsjewieken te bevrijden. Van Russische kant is Michaels vader, commissaris Leonid Yakov, belast met de executie van de Romanovs. Er ontstaat een race tegen de klok waarbij uiteindelijk alleen de zwaargewonde Anastasia kan worden gered. Vlot, in korte hoofdstukken geschreven, spannende thriller, gebaseerd op historische feiten, die zich grotendeels afspeelt in 1918 tijdens de Russische revolutie. Kleine druk.

Over Glenn Meade

Glenn Meade (Dublin, 1957) is een Iers auteur en journalist.

Gedurende de jaren 1980 schreef en regisseerde hij meerdere eigen toneelstukken voor het Strand Theatre in Dublin. Oorspronkelijk werkte hij als vlieginstructeur voor de Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus en daarna als journalist voor de Irish Times en Irish Independent. In 1994 publiceerde hij zijn eerste roman die met lovende kritieken werd ontvangen. Tegenwoordig is hij voltijdsschrijver. Zijn romans zijn in vele talen vertaald.

Bibliografie

  • Brandenburg (Brandenburg), Van Holkema & Warendorf, 1994
  • Sneeuwwolf (Snow wolf), Van Holkema & Warendorf, 1995
  • De sfinx van Sakkara (The sands of Sakkara), Van Holkema & Warendorf, 1999
  • As van het kwaad (Resurrection day), Van Holkema & Warendorf, 2002
  • IJselijk web (Web of deceit), Van Holkema & Warendorf, 2…Lees verder op Wikipedia