Dvd
Engels

Love, Simon

Greg Berlanti (regisseur), Becky Albertalli (naar het werk van), Nick Robinson (acteur)

Love, Simon

Greg Berlanti (regisseur), Becky Albertalli (naar het werk van), Nick Robinson (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Simon (16) voelt zich steeds meer aangetrokken tot mannen. Hij raakt via de mail hierover in gesprek met een schoolgenoot, die hij alleen kent onder het pseudoniem Blue. Maar dan valt een van de mails in verkeerde handen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Love, Simon / directed by Greg Berlanti ; screenplay by Elizabeth Berger and Isaac Aptaker ; music by Rob Simonsen ; based on the novel by Becky Albertalli
Regisseur
Greg Berlanti
Naar het werk van
Becky Albertalli
Acteur
Nick Robinson Jennifer Garner Josh Duhamel
Taal
Engels
Uitgever
20th Century Fox Home Entertainment, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Talen: Engels, Frans, Italiaans, Audiodescriptie (Engels) Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor doven, slechthorenden en anderen
EAN
8712626072331

Besprekingen

Romantisch drama van Greg Berlanti (Supergirl; The Flash) naar het boek* van Becky Albertalli. In de hoofdrol Nick Robinson (Everything, everything; The 5th wave) als de 17-jarige highschool-leerling Simon Spier. Simon weet al een tijd dat hij op jongens valt en is niet bang dat zijn familie en beste vrienden hem zullen afwijzen, maar toch aarzelt hij om ‘uit de kast’ te komen. Via het intranet van zijn school komt hij in contact met iemand die zich ‘Blue’ noemt en die in dezelfde situatie verkeert. Simon gaat er vanuit dat het een jongen is en wordt langzamerhand verliefd op hem. Dan ziet een schoolgenoot per ongeluk hun e-mails en chanteert Simon ermee. VPRO Cinema (vpro.nl) vindt de film braaf en niet vooruitstrevend, maar verder is er alom lof. Tisha Eetgerink (Telegraaf 18-6-’18): ‘(…) Met de lichtere toon van zijn film dicht Berlanti dit Hollywood-gat nu met zevenmijlsstappen. Simon is, zoals hij zelf al zegt in zijn eerste zin, namelijk heel normaal. Deze uitstekend gemaakte fi…Lees verder

Over Greg Berlanti

CC BY 2.0 - Foto van/door Genevieve

Greg Berlanti (Rye (New York), 24 mei 1972) is een Amerikaanse televisieschrijver, producent en filmregisseur.

Persoonlijk leven

Berlanti is geboren in Rye. Zijn ouders zijn Barbara Moller Berlanti en Eugene Berlanti. Greg Berlanti heeft één zus, Dina. Hij beschreef zijn leven in een interview met Entertainment Weekly. Berlanti heeft een relatie met de Amerikaanse voormalig voetballer Robbie Rogers. Het koppel huwde in december 2017 en hebben sinds 18 februari 2016 samen een zoon.

Filmografie

Schrijver

  • The Broken Hearts Club (2000)
  • Jack & Bobby (2004)
  • Everwood (2002–2006)
  • Eli Stone (2007)
  • Brothers & Sisters (2006–2007)
  • No Ordinary Family (2010)
  • Green Lantern (2011)

ProducentLees verder op Wikipedia