Daisy
Nederlands

Terug naar Oosterdonk, of Het verloren dorp van Pietje de Leugenaar

Guido Van Meir (auteur), José Degezelle (verteller)

Terug naar Oosterdonk, of Het verloren dorp van Pietje de Leugenaar

Genre:
Bij de dood van zijn vader vindt televisiepresentator Brecht Bosmans een briefje waarin deze de wens te kennen geeft dat een vroegere dorpsgenoot op de begrafenis aanwezig zou zijn. Meteen doemen de herinneringen op aan Oosterdonk, het kleine Antwerpse polderdorpje dat omwille van de havenuitbreiding van de kaart moest verdwijnen. De kleurrijke dorpsfiguren uit zijn jeugd trekken in zijn herinneri
Titel
Terug naar Oosterdonk, of Het verloren dorp van Pietje de Leugenaar
Auteur
Guido Van Meir
Verteller
José Degezelle  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1997
1 cd
Speelduur
7:01
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Over Guido Van Meir

Guido Van Meir (Ekeren, 16 mei 1947) is een Nederlandstalige Belgische journalist, schrijver en televisiescenarist. Hij staat vooral bekend om zijn cursiefjes voor het blad Humo en als auteur van de tv-serie Terug naar Oosterdonk.

Biografie

Van Meir was van 1970 tot 2012 vast redactielid van Humo. Hij is verantwoordelijk voor twee langlopende cursiefjes in het blad: Pietje De Leugenaar en Het wordt te veel voor Corneel. De laatstgenoemde rubriek publiceert hij onder het pseudoniem "Cornelius Bracke". Rond de columns van Corneel zijn sinds 1990 vier bundels uitgegeven.

Als schrijver debuteerde Van Meir op jonge leeftijd op het einde van de jaren 1960 met de verhalen Wonderboy en De Volksgerilja. Zijn bekendste romans zijn Het Verhaal van Falerin uit 1989 en Terug naar Oosterdonk uit 1997.

Van Meir schreef verder verscheidene toneelstukken en was s…Lees verder op Wikipedia