Dvd
Meertalig

Mixed kebab ; Kassablanka

Guy Lee Thys (regisseur)

Mixed kebab ; Kassablanka

De 27-jarige Turks-Belgische Ibrahim wordt verliefd op de 19-jarige Belgische Kevin, maar hij wil zijn homoseksualiteit verborgen houden voor zijn familie. Zijn ouders willen hem koppelen aan Elif, zijn 18-jarige Turkse nicht, maar Bram wil haar eerst ontmoeten en vraagt Kevin hem te vergezellen naar Turkije.
Bevat
Titel
Mixed kebab ; Kassablanka
Regisseur
Guy Lee Thys
Taal
Meertalig
Uitgever
Just Bridge, 2012
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2012
Speelduur
194 min.
EAN
8711983958968

Besprekingen

Belgisch-Turkse coproductie uit 2012 van Guy Lee Thys (Kassablanka), met Cem Akkanat, Simon Van Buyten e.a. De 27-jaige Turks-Belgische Ibrahim wordt verliefd op de 19-jarige Belgische Kevin. Ibrahim, Bram in Vlaamse kringen, wil zijn homoseksualiteit verborgen houden voor zijn familie. Zijn ouders vermoeden echter iets en willen hem koppelen aan Elif, zijn 18-jarige Turkse nicht. Bram wil eerst Elif ontmoeten en vraagt Kevin hem te vergezellen naar Turkije. Dennis Harvey (Variety,i) zegt dat de film doet denken aan 'My beautiful laundrette' met vele komische cultuurclashes. Hij ziet veel 'crowd-pleasing' onderwerpen en denkt dat de film het vooral goed zal doen in het homocircuit. Bevat ook de film Kassablanka uit 2002 van dezelfde regisseur waarin een Marokkaanse en een Vlaamse familie worden gevolgd ten tijden van de verkiezingen in België waarbij de rechtse partij het Vlaams Blok voor veel onrust zorgt.

Over Guy Lee Thys

Guy Lee Thys (Antwerpen, 20 oktober 1952) is filmproducent, scenarist en regisseur.

In 1981 stichtte Guy Lee Thys de filmproductiemaatschappij Skyline Films, in 1992 omgedoopt tot Fact & Fiction. Thys is er zaakvoerder tot op heden. De kleine productiefirma houdt zich bezig met het produceren van langspeelfilms, kortfilms en documentaires. Fact & Fiction is gevestigd te Antwerpen, Britse Lei 72.

Filmografie

  • de gallo-pastiche De Potloodmoorden (The Pencil Murders) uit 1982
  • Cruel Horizon (ook bekend als Boat People) uit 1989
  • Shades (scenario en geassocieerd producent, met Mickey Rourke, geregisseerd door Erik Van Looy) uit 1999
  • Kassablanka uit 2002, een Romeo en Julia-verhaal over moslims en Vlaams Blokkers in Antwerpen
  • Suspect, emo-drama en aanklacht tegen vermeende incestslachtoffers, uit 2005.
  • Lees verder op Wikipedia