Boek
Nederlands

Terreur : literaire thriller

Håkan Östlundh (auteur)

Terreur : literaire thriller

In de reeks:
Genre:
In een zomerhuis op Gotland wordt een jong stel gruwelijk vermoord aangetroffen. Beiden hebben de Zweedse nationaliteit, maar zijn afkomstig uit Egypte; ook een op de vlucht geslagen getuige komt uit Egypte, waar hij gezocht wordt voor terrorisme.
Titel
Terreur : literaire thriller
Auteur
Håkan Östlundh
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Terror
Uitgever
Haarlem: De Rode Kamer, 2009
328 p.
ISBN
9789078124207

Besprekingen

Terreur is de derde literaire thriller van de Zweedse auteur Håkan Östlundh (uitgeverij De Rode Kamer belooft een vierde boek, Het offer voor 2010). De hoofdrol in de boeken is voor Fredrik Broman, inspecteur bij de recherche op Gotland. Op dit Zweedse eiland in de Oostzee worden twee Zweden met een Noord-Afrikaans uiterlijk met een professioneel wapen afgeknald in een zomerhuisje aan het nog verlaten strand. Een derde persoon, van Egyptische origine, is getuige van de moorden en vlucht. De recherche van Visley onder leiding van Broman zit met vele vragen: Waarom is de getuige gevlucht en waar is hij nu? Was hij misschien het doelwit van de aanslag? Dan ontploft er een bom op een drukbezette veerboot naar het Zweedse vasteland. De politie volgt niet alleen het Egyptische spoor, maar legt ook bekende Gotlandse neonazi's op de rooster. Of zou er nog een derde partij in het spel zijn?
Inspecteur Broman is een protagonist volgens de beste Scandinavische traditie. Zo besc…Lees verder
Derde deel in een serie over inspecteur Fredrik Broman. In een zomerhuis op het Zweedse eiland Gotland wordt een jong stel dood aangetroffen - op gruwelijke wijze vermoord. Beiden hebben de Zweedse nationaliteit, maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Egypte. In hetzelfde huis wordt het Egyptische paspoort gevonden van de man die getuige is geweest van de moord, maar op de vlucht is geslagen. Hij wordt in zijn vaderland gezocht wegens zijn vriendschap met een terrorist. De recherche in Visby op Gotland heeft aanvankelijk geen greep op de zaak, zeker wanneer een aanslag op een veerboot wordt gepleegd. Hoofdpersoon inspecteur Fredrik Broman heeft bovendien heel andere dingen aan zijn hoofd sinds hij overspel heeft gepleegd met een collega. Spannend geschreven politieroman in de Zweedse stijl, maar met minder diepgang dan Wallander. Een wat trage en voor de hand liggende ontknoping, eigentijdse problematiek. Veel personages, maar de verhaallijn blijft helder. De vertaling leest vlot weg…Lees verder