Boek
Nederlands

Fleur heeft het kleinste tentje

Hans Kuyper (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Fleur heeft het kleinste tentje
×
Fleur heeft het kleinste tentje Fleur heeft het kleinste tentje

Fleur heeft het kleinste tentje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met korte vakantieverhalen over Fleur (5). Zij gaat met haar vader en moeder kamperen in Frankrijk. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Fleur heeft het kleinste tentje
Auteur
Hans Kuyper
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
87 p. : ill.
ISBN
9789025851194

Besprekingen

Fleur (5) gaat op vakantie naar Frankrijk met haar ouders. Fleur moet in het begin een beetje wennen aan het kamperen. De opbouw van de verhalenbundel is overzichtelijk: de voorbereiding, de vakantie en de thuiskomst worden beschreven. In de tekst komen Franse woorden voor die fonetisch gespeld zijn. Het thema 'dikke vader' komt vaak terug. Het vorige boek over Fleur, 'Fleur heeft een dikke papa'*, ging daar ook al over. Ook het thema vrijen komt vaak aan de orde. Dit zal niet door iedereen gewaardeerd worden in een voorleesboek voor jonge kinderen. Het boek wordt min of meer gedragen door de sprekende illustraties. De techniek van de illustraties lijkt op pentekeningen, ingekleurd met grijze aquarel. De tekeningen zijn wisselend van formaat en passen goed bij het verhaal. De vader is vaak als karikatuur getekend. Het gifgroene omslag is verfrissend en draagt bij aan de vakantiesfeer. De schutbladen zijn versierd met grappige kleine tekeningen. De auteur was voorheen theaterregisseur;…Lees verder

Fleur heeft het kleinste tentje

De vijfjarige Fleur gaat samen met haar mama en papa kamperen aan een meertje in Frankrijk. Het is de eerste keer dat ze naar het buitenland gaat, en dus moest papa eerst heel erg vreemd praten door de telefoon. En ze moeten heel ver rijden met de auto. Fleur mag zelfs haar pyjama aan. Maar dan zijn ze met vakantie. Dit is een bundel fijne voorleesverhalen over Fleurs eerste kennismaking met kamperen en wat ze allemaal beleeft op en rond de camping. Het is allemaal erg herkenbaar voor kinderen die al gingen kamperen; voor de anderen is het een leuke introductie. Taal en stijl zijn uitstekend afgestemd op de doelgroep, maar van Hans Kuyper kan je niets anders verwachten. Bijzonder grappig vind ik de fonetische weergave van de Franse taal. Want dat is wat de kinderen horen. Voorlezen kan vanaf een jaar of vijf, zelf lezen vanaf acht. Pret gegarandeerd.

Over Hans Kuyper

Hans Kuyper kan verwijzen naar:

  • Hans Kuyper (kunstenaar), een beeldhouwer.
  • Hans Kuyper (schrijver), een kinderboekenschrijver.


Suggesties