Boek
Nederlands

Gewoon super !

Hans Kuyper (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
+1
Gewoon super !
×
Gewoon super ! Gewoon super !
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dennis komt in de klas van Ankido en Salih. Net als Salih is hij een goede keeper. Het lijkt of Ankido moet kiezen tussen twee vrienden. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ruzie, Voetbal, Vriendschap
Leesniveau
AVI 7
Titel
Gewoon super !
Auteur
Hans Kuyper
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
53 p. : ill.
ISBN
90-276-7680-1

Besprekingen

Deze acht nieuwe 'Spetter'-boeken hebben gemeen dat ze beginnen bij een herkenbare passage uit het leven van een kind, waarbij gevoelens steeds op de voorgrond staan, maar dan uitgroeien tot originele fantasieverhalen, niet te lang en daardoor toegankelijk. 'Spetter' is het dolfijnenfiguurtje dat de reeks kenmerkt. Op een van de laatste dubbele pagina's van elk boek wordt in elk geval 'iets' gedaan met dolfijnen dat aansluit bij het verhaal. De 'Spetter'-boeken hebben een gecontroleerd AVI-niveau, opgenomen in de 'Leeslat' achteraan op de flap.

Ook in dit verhaal dat voor het overige helemaal wordt ingepalmd door voetbal (een insteek die bij nogal wat kinderen goed ligt), staan gevoelens van kinderen centraal, namelijk die van drie jongens die op het punt staan deel te nemen aan het schoolvoetbaltoernooi: Ankido, goed bevriend met Salih en aanvaller van de ploeg; Salih, altijd 'op kiep' (in het doel) en Dennis, die nieuw is op school en op zijn oude school ook keeper was. Dat z…Lees verder
Dennis, de nieuwe klasgenoot van Ankido en Salih, is weggepest op zijn vorige school. Ankido kan goed met Dennis opschieten, maar zijn beste vriend Salih wil dat Ankido kiest voor Dennis of voor hem. In het schoolvoetbaltoernooi komt Dennis tegenover zijn vals spelende oud-klasgenoten te staan. Op het nippertje redt Salih de eer en de wedstrijd. Spannend verhaal in tien hoofdstukken. Overzichtelijke tekstblokken met korte zinnen; wat stijve zwartwittekeningen beslaan soms een hele pagina of een derde daarvan. Aardige schets van de heel verschillende jongens en van de innerlijke strijd die Ankido levert. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Over Hans Kuyper

Hans Kuyper kan verwijzen naar:

  • Hans Kuyper (kunstenaar), een beeldhouwer.
  • Hans Kuyper (schrijver), een kinderboekenschrijver.


Suggesties