Dvd
Engels
Vier studentes willen op voorjaarsvakantie om zich over te geven aan wilde strandfeesten, seks en drugs. Bij gebrek aan geld beroven ze een snackbar en gaan op weg naar Florida, waar ze in handen vallen van een louche gangster.
Titel
Spring breakers
Regisseur
Harmony Korine
Componist
Cliff Martinez 1954- Skrillex 1988-
Acteur
James Franco Vanessa Hudgens Selena Gomez 1992- Ashley Benson Rachel Korine
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370830302

Besprekingen

Amerikaans cultdrama uit 2012 van Harmony Korine (scenario van 'Kids', 1995). In de hoofdrollen spelen twee voormalige Disneysterretjes, Selena Gomez en Vanessa Hudgens, en Ashley Benson en Rachel Korine als vier studentes. De meiden willen er tijdens de voorjaarsvakantie op uit om zich over te geven aan wilde strandfeesten, seks en drugs. Bij gebrek aan geld beroven ze een snackbar en gaan op weg naar Florida. Daar vallen ze in de handen van een louche gangster en komen terecht in de wereld van de criminaliteit. Coen van Zwol (NRC 7-9-’12) noemt het een ‘superglossy pornodelirium'. Pauline Kleijer (Volkskrant 11-4-'13): 'Hossende, glimmende lijven aan het strand dienen als achtergrond voor een mager verhaaltje over vier ontsporende meisjes (...) Het verhaal is niet waar het om gaat: volgens Korine moeten films een transcendente ervaring opleveren (…) Dat is behoorlijk gelukt.' Kleijer heeft veel lof voor de soundtrack, het prachtige camerawerk en de actrices. Alexandra Hoff (Cinemaga…Lees verder

Over Harmony Korine

CC BY 2.0 - Foto van/door gdcgraphics at https://www.flickr.com/photos/gdcgraphics/

Harmony Korine (Bolinas, 4 januari 1973) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver, acteur en kunstenaar.

Biografie

Harmony Korine werd in Bolinas (Californië) geboren in een joodse familie. Later verklaarde hij in interviews dat zijn ouders in zijn eerste levensjaren deel uitmaakten van 'hippie-commune'. In 1975 verhuisde hij met zijn ouders naar Nashville (Tennessee).

Zijn vader Sol Korine was een tapdanser en documentaireproducent en nam hem in zijn jeugd regelmatig mee naar carnavals en circussen. Zijn moeder gaf karateles en opende later een winkel voor kinderen.

Hij studeerde aan Hillsboro High School alvorens op achttienjarige leeftijd naar New York te verhuizen. Daar woonde hij bij zijn grootmoeder in Queens en studeerde hij een semester aan New York University.

Hij had jarenlang een relatie met actrice Chloë Sevigny en kampte in de jaren 2000 met een methadon-verslaving. In 2007 trouwde hij m…Lees verder op Wikipedia