Lettertype dyslexie
Nederlands

De stalker

Helen Vreeswijk (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Als Leonie (15) te maken krijgt met een stalker, wordt haar leven een ware hel. Vanaf ca. 15 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Onderwerp
Stalking
Extra onderwerp
Stalken, Makkelijk lezen, dyslexie
Titel
De stalker
Auteur
Helen Vreeswijk
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Deventer: Dyslexion, 2013
348 p.
ISBN
9789491638404 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De obsessie van een onbekende voor Leonie (15) loopt voor haar en haar familie uit op een dramatische periode, met grote angst, onzekerheid en spanning. Aan de gedachten en gevoelens van de, tot vlak voor het einde onbekende, stalker wordt ook aandacht gegeven, in de vorm van schuinschrift tussen de gewone tekst door. Wat zich tussen hen afspeelt, vormt het spannende en dieper gaande deel van het verhaal. De omgang van het meisje met haar ouders en vrienden is tamelijk oppervlakkig en cliché. De schrijfster heeft bij de recherche gewerkt. Zij heeft al veel boeken op haar naam staan over heftige situaties waarmee jongeren in aanraking kunnen komen. Hoewel het verhaal in Den Haag gesitueerd is, doet het behoorlijk Vlaams aan. Met een aantrekkelijk foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Over Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1 maart 1961 – Kerk-Avezaath, 31 oktober 2016) was een Nederlands jeugdauteur.

Biografie

Vroeger had Vreeswijk het door dyslexie moeilijk op school. Ze begon met het schrijven van eigen verhalen en besloot dat ze later schrijfster of politieagente wilde worden.

Ze ging werken bij de politie en was betrokken bij bekende onderzoeken zoals de ontvoering van Toos van der Valk, de ontvoering en moord op Gerrit Jan Heijn, de Makro-afpersingszaak en de moord op de schrijver Paul Harland. Ook kwam ze regelmatig in contact met daders en slachtoffers van gedwongen prostitutie. Op 1 januari 2010 stopte ze met het politiewerk.

Haar ervaringen bij de recherche heeft de auteur gebruikt voor verhalen waarin misdaden tegen en door jonge volwassenen een grote rol spelen. De boeken zijn voor jongeren geschreven en gebaseerd op criminele gedragingen zoals ontvoeringen, jeugdbendes, sektes, loverboys, stalke…Lees verder op Wikipedia