Boek
Nederlands

Loverboys

Helen Vreeswijk (auteur)
+1
Loverboys
×
Loverboys Loverboys
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Twee vriendinnen worden verliefd op een jongen, die ze niet willen verliezen, maar die hen in aanraking brengt met prostitutie, criminaliteit, drugs en geweld. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Drugs, Loverboys
Titel
Loverboys
Auteur
Helen Vreeswijk
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2014 | Andere uitgaves
313 p.
ISBN
9789000341146 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Kinderen horen niet in veel te kleine rokjes en nauwe truitjes de straat af te schuimen naar mannen met geld. Ze horen in bed te liggen met hun teddybeer. Ze moeten giebelend en verliefd achter pubers met puisten aanlopen. Ze moeten naar disco's en voor de tv hangen en de leraren op school treiteren", schrijft jeugdboekenauteur en politierechercheur Helen Vreeswijk in haar nieuwste jeugdboek Loverboys.

Vreeswijk heeft gelijk, maar komt als politierechercheur helaas regelmatig in aanraking met veertien- vijftienjarige meisjes die ongewild in de prostitutie zijn beland en slechts met weemoed terugdenken aan hun oude teddybeer... Deze meisjes zijn vaak ten prooi gevallen aan een zogenaamde 'loverboy'. Een aantrekkelijke mooiprater, die onzekere, naar liefde hunkerende kwetsbare meisjes verleidt met zoete lieve woordjes, overlaadt met cadeaus, eeuwige trouw belooft en onderwijl een listig web van leugens en bedrog weeft, waarin de meisjes zodanig verstrikt raken dat vluchten…Lees verder
Lisa (15) groeit op in een roerige thuissituatie: gescheiden ouders, een moeder met beperkte inkomsten en vaak ruzie. Alles lijkt beter te worden, als ze Mo leert kennen: een mooie jongen, die haar veel cadeautjes en aandacht geeft. Maar hij brengt haar ook in aanraking met allerlei vormen van (jeugd)criminaliteit, zoals diefstal, drugs, geweld en prostitutie. Omdat ze voortdurend bang is om hem kwijt te raken, lijkt ze steeds dieper in de afgrond weg te zakken en de grote vraag is dan ook, hoe ze deze ontwikkeling ten goede kan keren. Dit verhaal beschrijft op indringende en indrukwekkende wijze de problematiek waar jonge meisjes voor kunnen komen te staan, op het moment dat de thuissituatie onvoldoende geborgenheid biedt. Het verhaal is op waarheid gebaseerd en boeit van begin tot eind. Met aantrekkelijk foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

Loverboys

Helen Vreeswijk is in het dagelijkse leven rechercheur bij de politie. Uit haar werk put ze inspiratie voor haar jeugdboeken. ‘Loverboys’ is op het waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van twee doodgewone Nederlandse meisjes - hartsvriendinnen - die verliefd worden op dezelfde, mysterieuze jongen: Mo. Wat ze echter niet weten, is dat Mo een loverboy is, die doelbewust op zoek gaat naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. (Lisa’s ouders zijn gescheiden; Lisa verwijt het haar moeder dat ze het niet erg breed hebben. Kelly’s ouders zijn druk bezig met hun carrière en hebben nauwelijks oog voor hun dochter). Mo overlaadt beide meisjes met cadeau’s en probeert het hun zoveel mogelijk naar de zin te maken. Lisa en Kelly trappen in de val: ze willen alles doen om hem niet teleur te stellen en hem zeker niet verliezen. Handig speelt Mo beide meisjes tegen elkaar uit. Leugens en bedrog volgen elkaar op. Maar Kelly en Lisa zijn bli…Lees verder

Over Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1 maart 1961 – Kerk-Avezaath, 31 oktober 2016) was een Nederlands jeugdauteur.

Biografie

Vroeger had Vreeswijk het door dyslexie moeilijk op school. Ze begon met het schrijven van eigen verhalen en besloot dat ze later schrijfster of politieagente wilde worden.

Ze ging werken bij de politie en was betrokken bij bekende onderzoeken zoals de ontvoering van Toos van der Valk, de ontvoering en moord op Gerrit Jan Heijn, de Makro-afpersingszaak en de moord op de schrijver Paul Harland. Ook kwam ze regelmatig in contact met daders en slachtoffers van gedwongen prostitutie. Op 1 januari 2010 stopte ze met het politiewerk.

Haar ervaringen bij de recherche heeft de auteur gebruikt voor verhalen waarin misdaden tegen en door jonge volwassenen een grote rol spelen. De boeken zijn voor jongeren geschreven en gebaseerd op criminele gedragingen zoals ontvoeringen, jeugdbendes, sektes, loverboys, stalke…Lees verder op Wikipedia