Makkelijk lezen
Engels
Als een jonge gouvernante gaat werken voor twee kinderen in een afgelegen landhuis begint een reeks spookachtige gebeurtenissen. Met kleurenfoto's uit de film, opdrachten, een MultiRom en een cd met het voorgelezen verhaal en verschillende activiteiten.
Titel
The turn of the screw
Auteur
Henry James
Bewerker
Janet Borsbey Ruth Swan
Illustrator
Rodolfo Brocchini
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Recanati: Eli, 2010
126 p. : ill. + cd
Aantekening
Vereenvoudigde uitg. (1800 hoofdwoorden)
ISBN
9788853605184 (paperback)

Besprekingen

Als een jonge Engelse vrouw door een knappe vrijgezel aangesteld wordt als gouvernante voor zijn verweesde neefje en nichtje, merkt ze al snel dat er een vreemde sfeer in huis hangt. Dat wordt bevestigd door twee spookverschijningen, de geesten van de huisknecht en de vorige gouvernante. Zij zijn erop uit de kinderen naar de andere wereld te halen. Een van de beste spookverhalen uit de wereldliteratuur. Subtiel opgebouwd, spannend verhaal, waarin zorgvuldig een sfeer wordt gecreëerd die leidt naar een verrassende ontknoping. Leesoefenstof uit de serie 'Dominoes'*. Met veel kleurenfoto's uit de gelijknamige film uit 1999. Moeilijkere woorden zijn vetgedrukt en worden in de marge verduidelijkt. Elk hoofdstuk wordt onderbroken door activiteiten die het leerzame karakter vergroten. Achter in het boek zijn bovendien nog veel meer spellen en werkjes te vinden die gericht zijn op tekstbegrip en grammatica. Daarnaast zijn een MultiRom en cd toegevoegd. Op de MultiRom staan meer interactieve t…Lees verder

Over Henry James

Henry James (15 april 1843 - 28 februari 1916) was een Amerikaans romanschrijver die wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren uit het realisme in de literatuur.

Biografie

Henry James was de zoon van Henry James sr. en de jongere broer van psycholoog en filosoof William James. Hij groeide op in een intellectueel milieu van filosofen en politici die vrienden of bekenden van zijn vader waren. Hieronder waren mensen als Henry David Thoreau, Nathaniel Hawthorne en Ralph Waldo Emerson.

Toen James nog jong was reisde hij al door Europa. Hij kreeg les van een tutor in Parijs, Londen, Bologna, Bonn en Genève. Hierna op de leeftijd van 19 jaar, begon hij aan een rechtenstudie aan Harvard. Hij heeft deze studie niet afgemaakt. Hij was meer geïnteresseerd in literatuur en verdiepte zich in de Engelse, Duitse, en Franse literaire klassiekers. De Russische schrijvers las hij in vertaling.

James bracht de grootste tijd van z…Lees verder op Wikipedia