Boek
Nederlands

De tafel

Brusselmans wordt gearresteerd omdat hij gek is geworden en opgenomen in een kliniek, maar hij weet daaruit te ontsnappen.
Onderwerp
Psychiatrie
Extra onderwerp
Zonder genre
Titel
De tafel
Auteur
Herman Brusselmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019
287 p.
ISBN
9789044641486 (hardback)

Besprekingen

Dit verhaal van de gevierde en verguisde Vlaamse auteur Herman Brusselmans heeft een iets duidelijkere plot dan sommige andere boeken van de auteur. Het gaat om een gek geworden Brusselmans, die gearresteerd wordt door de politie en nadien in de psychiatrische instelling Bossa Nova in de Lembeekse Bossen opgenomen en onderzocht wordt. Hij weet te ontsnappen en wordt achtervolgd door de politie. Gelukkig kan hij door een tip van zijn vriendin LVH onderdak vinden bij de familie Hoogsmout. ‘De tafel’ staat garant voor een hele hoop grappige scènes, maar ook enkele serieuze passages. Niet iedereen zal dit boek waarderen, maar eens te meer toont Brusselmans (1957) aan dat hij een van de belangrijkste, nog levende schrijvers in het Nederlandse taalgebied is.

Over Herman Brusselmans

Herman Frans Martha Brusselmans (Hamme, 9 oktober 1957) is een Belgisch schrijver, dichter en columnist.

Biografie

Brusselmans werd geboren in Hamme, Oost-Vlaanderen. Eind jaren zeventig was hij een verdienstelijk voetballer. Hij speelde linksbuiten bij SK Berlare, Vigor Hamme en de UEFA-junioren (min 18-jarigen) van Sporting Lokeren. Bij deze laatste speelde hij onder trainer Leon Nollet samen met latere profvoetballers Raymond Mommens, Alex Querter en Marc Verbruggen. In 1976 ging Brusselmans Germanistiek studeren aan de Universiteit van Gent. In 1978 koos hij voluit voor literatuur maar is blijven voetballen bij o.m. De Woody's, een minivoetbalclub die hij noemde naar zijn overleden hond Woody. In 1980 studeerde hij af en ging aan de slag in een Brusselse bibliotheek van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening.

Schrijverschap

In 1982 debuteerde Brusselmans met de verhale…Lees verder op Wikipedia