E-boek
Nederlands

De andere Spinoza : de twee wegen naar het ware geluk

Herman De Dijn (auteur)
+1
De andere Spinoza : de twee wegen naar het ware geluk
×
De andere Spinoza : de twee wegen naar het ware geluk De andere Spinoza : de twee wegen naar het ware geluk

De andere Spinoza : de twee wegen naar het ware geluk

Spinoza staat vandaag bekend als de radicale verlichter, de filosoof van vrijheid. Dat is slechts de halve waarheid. Voor de geniale zeventiende-eeuwse Amsterdammer draait namelijk alles rond 'God, de mens en zijn heil'. Van bij het begin gaat het in zijn werk steeds om hetzelfde: is er een weg naar het ware geluk? Spinoza onderscheidt niet één, maar twee dergelijke wegen: de brede religieuze weg
Titel
De andere Spinoza : de twee wegen naar het ware geluk
Auteur
Herman De Dijn
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Pelckmans uitgevers, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789463105873
CloudLibrary
5qn2bz9

Over Herman De Dijn

Herman René De Dijn (Galmaarden, 6 februari 1943) is een Belgisch filosoof.

Biografie

Hij volgde klassieke humaniora aan het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen, studeerde verder in Leuven en was van 1979 tot 2008 professor ordinarius (full professor) in de geschiedenis van de wijsbegeerte aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de Katholieke Universiteit Leuven. In 2008 werd hij professor emeritus, met bijkomende aanstelling als bijzonder gasthoogleraar. Herman De Dijn werkt ook mee aan het weekblad Tertio.

Loopbaan

De Dijn promoveerde in 1971, was na zijn doctoraat als postdoctoraal onderzoeker actief in de universiteit van Cambridge en werd in 1973 aangesteld in Leuven. Hij werd gevraagd voor visiting professorships en fellowships aan onder andere de universiteiten van Osaka, Stellenbosch, Edinburgh, Cambridge en Harvard.

Hij was van 1995 tot 2000 vicerector …Lees verder op Wikipedia