Dwarsligger
Nederlands

Odessa Star

Herman Koch (auteur)
+1
Odessa Star
×
Odessa Star Odessa Star
In de reeks:
Genre:
Een keurige burgerman komt in contact met een oud-klasgenoot die in het criminele circuit terecht is gekomen en afrekeningen regelt.
Onderwerp
Criminaliteit
Titel
Odessa Star
Auteur
Herman Koch
Taal
Nederlands
Editie
10
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2011
551 p. ; 12 cm
ISBN
9789049801182 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Herman Koch (1953), succesvol auteur van diverse verhalenbundels en romans, schreef met 'Odessa Star' een roman die speelt in het milieu van maffiose criminelen (type Klaas Bruinsma, Willem Holleeder). Koch laat zijn hoofdpersonage Fred, een keurige burgerman, in contact komen met een oud-klasgenoot, inmiddels bekend als Max G. Deze Max bewerkstelligt moeiteloos afrekeningen in het criminele circuit en Fred raakt geïntrigeerd door dit snelle en keiharde wereldje. Als Max voor Fred wat klusjes gedaan heeft, is het Freds beurt iets terug te doen. Het verhaal blijkt gaandeweg steeds meer een perfect uitgedacht samenspel van motieven en werkt naar een onontkoombare climax toe. Koch weet de spanning voorbeeldig op te bouwen, zet geloofwaardig en met humor en ironie de personages neer en construeert zo een perfecte satirische thriller die zich in een adem laat uitlezen. Het zou een beangstigende sleutelroman kunnen zijn, maar ook een bijtende persiflage op onze schuivende normen en waarden…Lees verder

Over Herman Koch

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Herman Huibert Koch (Arnhem, 5 september 1953) is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. De verhalenbundel Hansaplast voor een opstandige publiceerde hij onder het pseudoniem Menno Voorhof. Als acteur is Koch vooral bekend van de televisieserie Jiskefet.

Biografie

Koch werd geboren in Arnhem en verhuisde met zijn ouders op zijn tweede naar Amsterdam-Zuid. Zijn middelbare school begon hij op het Montessori Lyceum, en hij werd aldaar wegens wangedrag verwijderd. Later studeerde hij een aantal maanden Russisch en werkte een jaar op een boerderij in Finland.

Hij is bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet, schrijver van romans en korte verhalen, en is columnist voor onder andere de Volkskrant. In de jaren 80 maakte hij sketches en parodieën voor het radioprogramma Borát, die hijzelf in een interview in NRC Handelsblad omschreef als 'int…Lees verder op Wikipedia