Grote letter
Nederlands

Zeg het

Hetty Luiten (auteur)
Zwaantje is vroeger veel gepest vanwege een klompvoet. Inmiddels is ze geopereerd en een succesvol bloemiste, maar toch blijft ze onzeker. Dan krijgt ze een stille aanbidder.
Titel
Zeg het
Auteur
Hetty Luiten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2013
347 p.
ISBN
9789036429139 (hardcover)

Besprekingen

Zwaantje (34) is sinds twee jaar de eigenares van bloemenzaak ‘De Gele Plomp’ in een Gronings dorp. Ze heeft een negatief zelfbeeld omdat ze jarenlang gepest is vanwege haar klompvoet. Haar zelfvertrouwen groeit als ze gewaardeerd wordt om haar creaties met bloemen, er prijzen mee wint en helemaal als ze vanaf Valentijnsdag kaarten krijgt van een stille aanbidder. Maar wie gaat er achter de afzender schuil? Een roman waarin het serieuze van gepest worden gekoppeld wordt aan het romantische van een geheime liefde. De titel slaat op de eerste twee woorden waarmee elke anonieme kaart begint. Een leuk boek waarin de lezer voortdurend in verwarring wordt gebracht als het gaat om de identiteit van de aanbidder. Het optimistische verhaal is goed opgebouwd, heeft voldoende aandacht voor pesten en kent een verrassend slot. Bloemen maken je (vaak) vrolijk, dit boek ook.

Over Hetty Luiten

Hetty Luiten (Enschede, 1950 – De Wilp, 7 maart 2013) was een Nederlands romanschrijfster en columniste.

Leven en werk

Luiten werd geboren in Enschede maar is opgegroeid in Haarlem. Zij heeft na haar HBS-opleiding diverse omzwervingen gedaan in een aantal West-Europese landen. Als uitvloeisel daarvan de Zweedse, Noorse en Deense taal geleerd en gewerkt als vertaalster. Later begonnen met zelf columns te schrijven voor onder meer het Friesch Dagblad en het tijdschrift Vriendin. Daarnaast schreef zij ook korte verhalen voor diverse jeugdtijdschriften als de Donald Duck en de Taptoe en vrouwenmagazines als de Yes, Libelle, Viva en Margriet. Vanaf begin negentiger jaren is zij romans gaan schrijven, die vooral in het heden afspelen en handelen over alledaagse dingen. Sommige van haar romans zijn uitgekomen in de VCL-serie van uitgeverij Westfriesland. Een aantal van haar boeken is op e-boek, groteletterdruk, luisterboek en brail…Lees verder op Wikipedia