Boek
Nederlands

Zwarte honden

Ian McEwan (auteur), Ernst Ris (vertaler)
In de relatie van een Engels echtpaar speelt de vraag naar wat goed en kwaad is, ook in de politiek, een sleutelrol.
Onderwerp
Goed en kwaad, Cevennen
Titel
Zwarte honden
Auteur
Ian McEwan
Vertaler
Ernst Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Black dogs
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2010
201 p.
ISBN
9789022325742 (hardback)

Besprekingen

In deze prachtige roman houdt McEwan (1948) zich bezig met de aloude vraag: 'Wat is waarheid?' Hij beschrijft het levensverhaal van een gedistingeerd Engels echtpaar. De man is zijn communistische idealen blijven aanhangen, ondanks de wandaden van diverse Oosteuropese regimes. Ook de vrouw wil de wereld verbeteren, maar laat de verbetering beginnen bij zichzelf, en houdt zich ver van politiek. Hun verhaal - ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar - vindt een fraaie parallel in de ontwikkeling van de naoorlogse Europese geschiedenis, voor en na 1989. 'Zwarte honden' was genomineerd voor de Booker Prize. Gebonden; normale druk.

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia