Vier jonge vrouwen brengen samen een weekend door aan zee. Bedoeld als een reünie, maar danig in de war geschopt door de aanwezigheid van mannen.
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video
Speelduur
89 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8715664100332

Besprekingen

Belgische romantische komedie uit 2011, speelfilmdebuut van Ilse Somers, met Maaike Neuville, Eline Kuppens, Ellen Schoeters en Marieke Dilles. Vier vrouwen worden gevolgd die samen een weekeinde aan zee doormaken. Het weekendje is, voor de laatste maal, een reünie van An, Dorien, Elke en Karen, vier vriendinnen die al sinds hun tienertijd steeds in hetzelfde huis, de Villa Sans Soucis aan de Oostendse Oosteroever, hun zomervakanties aan zee doorbrachten. De regel geen mannen mee te brengen wordt evenwel doorbroken. De vriendschap wordt danig op de proef gesteld doordat allerlei mannen hun plannen in de war sturen. Een typische, luchtige (jonge) vrouwenfilm. Wisselend ontvangen in België. Vlaams gesproken, Nederlands, Engels en Frans ondertiteld.

Over Ilse Somers

Ilse Somers is een Vlaams regisseur, scenarist en docent.

Levensloop

Ze studeerde af in regieassistentie aan het Rits en behaalde eveneens aan de filmafdeling van Columbia University in New York City een Master of Fine Arts.

Ze is tegenwoordig aan het Rits verbonden waar ze scenario en filmregie doceert en de DAD-projecten coördineert. Eerder was ze als docent ook verbonden aan de Gentse Academie en het VOSS, een postgraduaatopleiding scenarioschrijven in Brussel.

Producties

Ze regisseerde de kortfilms Joey-Joey, Sancta Mortale, Sons Of The Endless Mountains en IVF en de Nederlands-Belgische televisiefilm Cowboy uit Iran die werd geproduceerd in de Telefilmreeks. Haar debuutlangspeelfilm is Weekend aan Zee uit 2012, waarvoor ze eveneens het scenario schreef.

Ze is ook scenarist van Olivetti 82 samen met Rudi Van Den Bossche, van De dui…Lees verder op Wikipedia