Daisy
Nederlands

Pareltjespap is pap voor prinsessen

Imme Dros (auteur)
+1
Pareltjespap is pap voor prinsessen
×
Pareltjespap is pap voor prinsessen Pareltjespap is pap voor prinsessen

Pareltjespap is pap voor prinsessen

Imme Dros (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Omdat mama elke dag een tekening onder Ella's bord tekent, eet Ella haar bord snel leeg. Prentenboek met kleurrijke schilderingen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kleuters, Voeding
Extra onderwerp
Luisterboeken (Daisy)
Titel
Pareltjespap is pap voor prinsessen
Auteur
Imme Dros
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
00:12

Besprekingen

Om Ella haar pap sneller te laten eten legt mam elke dag een tekening onder haar bord. Als dat leeg is, mag Ella kijken en vertelt mam het bijbehorende sprookje. Op een dag krijgt Ella "pareltjes-pap" (geschifte stukjes melk). Op school vertelt Ella dat ze hele dure prinsessen-pap heeft gegeten die smaakt naar ijs, drop en chocola. Iedereen wil komen eten en dus bedenkt mam een plan. Een schitterend, voor kleuters heel herkenbaar verhaal over het leeg eten van je bord, het proberen zo snel mogelijk van tafel te gaan en het indruk maken op je vrienden. Op elke bladzijde de bekende kleurige Harry Geelen verfillustraties: vierkant en met wisselende kleuren omkaderd. Onder aan de bladzijde staan vier tot acht vlot leesbare, heel korte zinnen, de laatste verdeeld in twee kolommen. Heerlijk herkenbaar prentenboek om vaak te bekijken door en voor te lezen aan kleuters vanaf ca. 3 jaar. Er zijn nog drie prentenboeken over Ella verschenen, waarvan de laatste is 'Bijna jarig'*.

Pareltjespap is pap voor prinsessen

Ella heeft niet zoveel zin in eten. Niet dat ze niet van eten houdt, neen, ze speelt liever. Mama heeft er iets op gevonden: elke dag opnieuw maakt ze een mooie tekening onder op het papbord. En dus moet Ella haar bord wel leegeten, zelfs als de pap te dik is of vol klontertjes zit. Maar opeens krijgt ze pap met allemaal floddertjes. Bah nee. Dat gaat te ver. Nietes, verzint mama snel, dit is ... pareltjespap. En pareltjespap is voor prinsessen, fantaseert Ella verder. Ze vertelt het aan al haar vriendinnen, en nu willen die natuurlijk ook allemaal pareltjespap. Wat nu? Dit is een heerlijk, grappig en ook voor volwassenen uiterst herkenbaar verhaal. De korte maar krachtige zinnetjes lenen zich uitstekend tot voorlezen. De zoals steeds prachtige schilderijtjes van Harrie Geelen zijn prominent aanwezig, staan kort bij de tekst en geven alleen al door de raak gekozen kleuren de gemoedstoestand van Ella weer. Dit alweer vierde Ella-boek van Imme Dros en Harrie Geelen is dan ook een ver…Lees verder

Over Imme Dros

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Imme Dros

Emmy Theodora (Imme) Dros (Oudeschild, 26 september 1936) is een Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur.

Leven

Dros wordt als eerste van zes kinderen geboren op Texel en groeide op dat eiland op. Ze bezocht het gymnasium in Den Helder en studeerde Nederlands in Amsterdam. Daarbij ontmoette ze haar echtgenoot Harrie Geelen met wie ze drie kinderen kreeg, onder wie Pieter Geelen (1964), de mede-oprichter van het navigatiebedrijf TomTom.

In 1971 debuteerde Dros als schrijver met Het paard Rudolf. Harrie Geelen, met wie ze in Hilversum woont, illustreerde veel van haar boeken.

Werk

In de jaren zeventig schreef Dros boeken over dieren en boeken naar aanleiding van televisieseries waaraan haar man ook meewerkte. Vanaf de jaren 80 nemen onzekere pubers een grote plaats in in haar werk. Eind jaren 80 volgen boeken voor beginnende lezers, onder andere de serie over Roosje. Veel opzi…Lees verder op Wikipedia