Boek
Nederlands

Ik kan niet slapen!

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Ik kan niet slapen!
×
Ik kan niet slapen! Ik kan niet slapen!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Bart 's avonds in bed ligt, komen de dondermannetjes hem plagen, zodat hij niet kan slapen. Prentenboek met mooie, zachtgekleurde potloodtekeningen en weinig tekst. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Bang zijn
Extra onderwerp
Slapen gaan, grootouders, logeren
Titel
Ik kan niet slapen! / Ingrid en Dieter Schubert
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Editie
7
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2000
[28] p. : ill.
ISBN
90-6069-824-X (hardback)

Besprekingen

Overdag worden wilde spelletjes gespeeld, maar als Bart 's avonds in bed ligt, komen de dondermannetjes hem plagen, zodat hij niet kan slapen; gelukkig weet oma een oplossing. Prentenboek met mooie, zachtgekleurde illustraties, grote en kleinere, waarop veel te zien is, en een sobere tekst. Het gegeven - angst en het leren daarmee om te gaan - is goed uitgewerkt en herkenbaar voor veel kinderen; de karakters zijn levensecht. Een boek om vaak te bekijken voor kinderen vanaf ca. 5 jaar, om voor te lezen en om samen met kinderen (ook grotere) over te praten.

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

BibliografieLees verder op Wikipedia