Boek
Nederlands

Tweestrijd

James Patterson (auteur)
+1
Tweestrijd
×
Tweestrijd Tweestrijd
In de reeks:
Genre:
De psychiater Alex Cross is zijn leven niet zeker als een wegens moord veroordeelde oud-collega ontsnapt uit de gevangenis.
Titel
Tweestrijd
Auteur
James Patterson 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Double cross
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2007
352 p.
ISBN
9789023428015

Besprekingen

Klinisch psycholoog Alex Cross treedt opnieuw in dienst van de politie als de stad Washington geterroriseerd wordt door een seriemoordenaar die zichzelf als een groot toneelspeler beschouwt en wiens voornaamste doel is zoveel mogelijk publiciteit te krijgen. Maar zijn uiteindelijke slachtoffer moet Alex Cross zijn. Tegelijkertijd is een gevaarlijke moordenaar ontsnapt die ook nog een appeltje met Cross te schillen heeft. Het verhaal beschrijft de jacht op de publieksmoordenaar en het spel dat deze speelt. Patterson is een van de populairste thrillerschrijvers van dit moment; zijn romans zijn steeds de moeite waard. Toch mist deze aflevering iets: de figuur van de moordenaar overtuigt onvoldoende. De rol van de (nog slechtere) ontsnapte Kyle Craig is vaag. Deze bezwaren laten zich vooral in de afwikkeling voelen. Daarvoor leest het boek als een trein, is het spannend en met veel vaart geschreven. Paperback met normale druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia