Boek
Nederlands

Engelen van sneeuw

James Thompson (auteur), Peter De Rijk (vertaler)
+1
Engelen van sneeuw
×
Engelen van sneeuw Engelen van sneeuw

Engelen van sneeuw

James Thompson (auteur), Peter De Rijk (vertaler)
Genre:
Een wrede, racistisch getinte moord op een Somalische immigrante stelt hoofdinspecteur Kari Vaara in Fins Lapland voor grote problemen.
Titel
Engelen van sneeuw
Auteur
James Thompson 1964-
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snow angels
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2012
285 p.
ISBN
9789045202785 (paperback)

Besprekingen

Kort voor Kerstmis wordt in Fins Lapland een knappe Somalische immigrante vermoord gevonden. Dat ze zwaar verminkt is, er in haar buik een racistische kreet is gekerfd, en ze geregeld in de roddelbladen stond omdat ze als actrice filmrolletjes speelde, leggen grote druk op hoofdinspecteur Kari Vaara (40) om de zaak snel op te lossen. Hij gaat gedreven aan het werk, ook als zijn tweede vrouw Kate, die net zwanger is, een skiongeluk krijgt en haar been breekt. Door zijn onderzoek wordt hij geconfronteerd met een periode uit zijn verleden die hij dacht afgesloten te hebben. De ruim tien jaar in Finland wonende Amerikaanse auteur debuteerde met deze goedbesproken misdaadroman*. In dit actuele, spannende en goed opgebouwde verhaal houden steeds nieuwe ontwikkelingen de lezer alert t/m een verrassend en aannemelijk slot. Daarbij wordt een goed beeld gegeven van de Finse maatschappij en het leven in Lapland. Normale druk.

Over James Thompson

James Thompson kan verwijzen naar:

  • James Thompson (martelaar), een priester die vanwege zijn geloof werd opgehangen tijdens het bewind van Elizabeth I in Engeland
  • James Thompson (roeier), een roeier uit Zuid-Afrika
  • James Thompson (coureur), een autocoureur uit Engeland
  • James Thompson (zwemmer), Canadees zwemmer


Lees verder op Wikipedia