E-boek
Nederlands

De passie : roman

Jeanette Winterson (auteur), Geertje Lammers (vertaler)
De passie speelt zich af in een wereld waarin het wonderbaarlijke en het alledaagse samenvallen. Over overleven en gebroken harten, over wreedheid en waanzin.
Titel
De passie : roman
Auteur
Jeanette Winterson
Vertaler
Geertje Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The passion
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2013
137 p. (ePub2, 499338 bytes)
ISBN
9789025441708
CloudLibrary
3h91kz9

Over Jeanette Winterson

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Jeanette Winterson (Manchester, 27 augustus 1959) is een Britse auteur. Haar bekendste werk is haar debuut Oranges are not the only fruit (vert. Sinaasappels en demonen / Sinaasappels zijn niet de enige vruchten) dat in 1985 verscheen en in 1990 verfilmd werd tot miniserie door de BBC. Het boek won de Whitbread Prize voor Beste Debuut en de miniserie won de BAFTA voor Beste Drama.

Leven & werk

Jeanette Winterson werd geboren in Manchester en grootgebracht door adoptieouders, Constance and John William Winterson, in Accrington in Lancashire. Haar adoptieouders waren lid van de Pinkstergemeente en voedden Jeanette streng christelijk op. Op haar achtste schreef ze al diensten en bracht ze mensen tot bekering. Door dit talent hoopten haar ouders dat ze zendelinge zou worden. Ze ging uit huis op haar vijftiende nadat ze bekend had gemaakt dat ze verliefd was op een meis…Lees verder op Wikipedia