Boek
Nederlands

Logeren bij Poes Muis

Jet Boeke (auteur)
+1
Logeren bij Poes Muis
×
Logeren bij Poes Muis Logeren bij Poes Muis

Logeren bij Poes Muis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Dikkie Dik gaat voor het eerst logeren bij Poes Muis. Ze hebben het enorm naar hun zin! Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Logeren
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Logeren bij Poes Muis / tekst en illustraties Jet Boeke
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Gottmer, 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789025767051 (hardback)

Besprekingen

Voor het eerst mag Dikkie Dik gaan logeren. Knuffel Beer wordt meegenomen naar Poes Muis. De twee katten rennen spelend door het huis, voor elk is er een bakje brokken, ze doen verstoppertje en vallen in elkaars 'armen' in slaap. Hardkartonnen, vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over de kat Dikkie Dik, bekend onder meer door Sesamstraat. Het geheel is een mix van natuurgetrouwe en niet-natuurgetrouwe elementen. De bladvullende prenten op de zes rechterpagina's zijn treffend in hun eenvou en subtiel qua kleurgebruik. Er is gewerkt met overlappingen en een levendige lijnvoering rondom de kleurvlakken; het gebruik van afsnijdingen en laag perspectief verhoogt de betrokkenheid. De 'lezer' heeft en profile zicht op de snoeten; enkel met Beer, die tevens te zien is op de tegenoverliggende kleinere illustraties, is er oogcontact. De vierregelige tekstblokken met eindrijm (aabb) laten zich goed voorlezen. Aantrekkelijke uitgave met fraaie schutbladen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties