Boek
Nederlands

Speel piano met Dikkie Dik

Jet Boeke (auteur)
+1
Speel piano met Dikkie Dik
×
Speel piano met Dikkie Dik Speel piano met Dikkie Dik

Speel piano met Dikkie Dik

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Poes Muis wil spelen maar Dikkie Dik ligt te slapen. Dus bedenkt Muis iets leuks om Dikkie Dik wakker te maken: hij springt op de piano en speelt een liedje. Dat vinden de katers Rover en Vlekje ook leuk! Zing en speel je mee? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties, kattenmuzieknotatie en geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Piano's
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Speel piano met Dikkie Dik
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2019
[12] p. : ill.
ISBN
9789025771386 (hardback)

Besprekingen

Poes Muis wil met Dikkie Dik spelen, maar de rode kater blijft slapen. Daarom danst het grijze katje over pianotoetsen en speelt zo de eerste regel van 'Poesje mauw'. Kat Rover speelt de tweede regel en kat Vlekje de derde. Wakker geworden, maakt Dikkie Dik het lied af met de laatste regel. Samen verzinnen ze ook een nieuwe tekst. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken dat dwars wordt bekeken, waardoor de gekleurde pianotoetsen op het achterste schutblad bereikbaar zijn. Door (stevig!) op een getekend 'pootafdrukje' te drukken, overeenkomstig de 'pootjes-muzieknotatie' in dezelfde kleuren op de prent erboven, kan de lezer de melodie zelf meespelen. Lastig is soms het minieme onderscheid binnen de warme kleuren. De prenten zijn overzichtelijk mede door het gebruik van een grondlijn en contouren rondom de egale kleurvlakken. Een leuke rol is weggelegd voor de knuffelbeer - met hem heeft de 'lezer' oogcontact. De tekst bestaat uit enkele gemoedelijke regels die zic…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties