Boek
Nederlands

Wat een herrie!

Jet Boeke (auteur)
+1
Wat een herrie!
×
Wat een herrie! Wat een herrie!

Wat een herrie!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dikkie Dik en Poes Muis proberen een muis te vangen, maar ze gooien een pan op de grond en breken een vaas. Ook bij hun volgende pogingen gaat van alles mis en maken ze veel lawaai. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties, geluidsknoppen en voelelement. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Geluidshinder, Dieren
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Wat een herrie!
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2018
[12] p. : ill.
ISBN
9789025769437 (paperback)

Besprekingen

Dikkie Dik en Poes Muis zien een muis lopen. In hun poging hem te vangen, gaat er van alles mis: met veel lawaai valt er een pan op de grond en breekt een vaas. De muis vlucht naar buiten. De poezen zijn hem kwijt, maar proberen daarna een vlieg te vangen, vervolgens hebben ze het op een vogel gemunt en is een kikker zijn leven niet zeker. Moe van het jagen gaan de twee vriendjes weer naar huis, waar Dikkie Dik al spinnend Poes Muis uit haar slaap houdt: wat een herrie! Op elke rechterpagina is een geluidsknop te vinden (een uitgespaard rondje in de kartonnen pagina) waarmee de bijpassende geluiden te horen zijn. Het laatste knopje zit verstopt onder Dikkie Diks vacht, een zacht pluchen lapje. De uitvoering van dit vierkante, hardkartonnen prentenboek is vertrouwd: heldere, herkenbare illustraties tegen een witte achtergrond met daarin de tekst. De geluiden zijn ook in de tekst verwoord en in hoofdletters gedrukt (‘RINKELDEKINKEL!’ of ‘MI-AUW, AUWAUW!’). De vervangbare batterijen zijn…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties