Boek
Nederlands

De laatste getuige

Jilliane Hoffman (auteur)
+1
De laatste getuige
×
De laatste getuige De laatste getuige

De laatste getuige

In de reeks:
In Florida breekt paniek uit als drie agenten tijdens hun wacht worden gemarteld en gedood.
Titel
De laatste getuige
Auteur
Jilliane Hoffman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Last witness
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2005
287 p.
ISBN
90-261-2179-2

Besprekingen

Een jaar geleden debuteerde Jilliane Hoffman met Vergelding, een spannende thriller met een hoofdpersonage dat als openbaar aanklager de kans heeft om het monster Cupido dat haar als studente verkrachtte juridisch terug te pakken, al moet ze daarvoor wel de wet omzeilen.

De laatste getuige begint drie jaar na de terdoodveroordeling van de psychopaat. Die vecht natuurlijk zijn nakende terechtstelling aan en C.J. Townstend, openbaar aanklager zware delicten in Miami, vreest nog steeds dat haar bewuste misstap bekend zal worden. Als op korte termijn verschillende agenten op gruwelijke wijze worden omgebracht, wordt onder leiding van special agent Dominick Falconetti een taakeenheid samengesteld, waarvan ook zijn vriendin C.J deel uitmaakt. De aard van de verminkingen en de reputatie van de corrupte slachtoffers wijzen op een mogelijk verband met de drugkartels in Florida. C.J. weet echter als enige dat de vermoorde agenten allen betrokken waren bij de onrechtmatige a…Lees verder
Miami wordt opgeschrikt door gruwelijke moorden op politieagenten. Openbaar aanklaagster C.J. ziet al snel verband met de zaak rond de seriemoordenaar die zij achter de tralies heeft gekregen. Daarvoor heeft ze echter de zaak moeten manipuleren en dus kan ze niets zeggen. De seriemoordenaar die haar destijds gruwelijk heeft verkracht, vraagt om een nieuw proces. Hij blijkt op de hoogte van de identiteit van de politiemoordenaar. Terwijl het lijkt of de zaak rond de politiemoorden is opgelost, loopt het leven van C.J. gevaar. Intussen raakt haar geliefde ook betrokken bij de zaak. Een kwalijke rol is weggelegd voor de pers die niemand met rust laat. Deze rechtbankthriller is heel erg spannend en heeft een bloedstollend einde. Maar het verhaal is ingewikkeld door de vele personen die meespelen; bovendien is de Amerikaanse rechtsgang niet helemaal duidelijk voor buitenstaanders. Vervolg op ‘Vergelding’*, maar heel goed als los deel te lezen. Vrij kleine druk.