Een jongere broer van een in Afghanistan vermiste militair ontfermt zich over diens vrouw en kind
Onderwerp
Broers, Oorlogstrauma's
Titel
Brothers
Regisseur
Jim Sheridan
Componist
Thomas Newman 1955-
Acteur
Tobey Maguire Natalie Portman Jake Gyllenhaal
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Remake van de film Brødre van Susanne Bier uit 2004
EAN
8716777927076

Besprekingen

Amerikaanse oorlogs/psychologisch drama uit 2009 van de Ierse regisseur Jim Sheridan (In the name of the father; In America), met Toby Maguire, Natalie Portman en Jake Gyllenhaal. Remake van de Deense film Brodre van Susanne Bier uit 2004. Het verhaal van twee broers: de één succesvol officier Sam, de ander vrijbuiter Tommy. Als Sam op een missie in Afghanistan vermist wordt, is er weinig hoop op zijn terugkeer. Tommy probeert het verlies van zijn broer op te vangen door de verantwoordelijkheid voor het gezin van Sam op zich te nemen. Tommy en Sams vrouw groeien steeds meer naar elkaar toe. Maar dan komt Sam terug, zwaar getraumatiseerd. Hans Masselink (Trouw 10-12-'09): 'Met een zeer sterke acteursbezetting weet Sheridan in zijn 'Brothers' al die nuances die er spelen in een familiedrama goed uit te werken.' Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 10-12-'09) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) het ijzersterke plot blijft overeind staan en de remake zorgt voor kippenvel en ontroering.' Twe…Lees verder

Over Jim Sheridan

Jim Sheridan (Dublin, 6 februari 1949) is een Iers filmregisseur en -producent. Hij werd zes keer genomineerd voor een Oscar. Zijn filmproducties staan bekend om hun lange voorbereidingstijd.

Sheridan volgde zijn eerste opleiding bij de Christelijke Broeders van Ierland. Hij behaalde een graad aan de Universiteit van Dublin.

In 1989 maakte hij de film My Left Foot gebaseerd op de autobiografie van de Ierse invalide schrijver Christy Brown (1932-1981), die alleen zijn linkervoet kon bewegen. De film bezorgde hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis de BAFTA Award voor de beste acteur en Academy Award voor Beste Acteur en tegenspeelster Brenda Fricker de Academy Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar uitbeelding van de schrijvers moeder.

In the Name of the Father, gebaseerd op de politieke controverse rond de Guildford Four, werd gelauwerd met zeven Oscarnominaties, waaronder de Academy Award voor Beste Regisseur, maar verzilverde er geen. Wel …Lees verder op Wikipedia