Dvd
Engels

In the name of the father

Jim Sheridan (regisseur), Terry George (scenarist), Daniel Day-Lewis (acteur)
Titel
In the name of the father / dir. by Jim Sheridan ; screenplay Terry George ... [et al.]
Regisseur
Jim Sheridan
Scenarist
Terry George
Acteur
Daniel Day-Lewis Emma Thompson
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Tristar Home Entertainment, © 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1993
Speelduur
132 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Turks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors
EAN
8712609749298

Over Jim Sheridan

Jim Sheridan (Dublin, 6 februari 1949) is een Iers filmregisseur en -producent. Hij werd zes keer genomineerd voor een Oscar. Zijn filmproducties staan bekend om hun lange voorbereidingstijd.

Sheridan volgde zijn eerste opleiding bij de Christelijke Broeders van Ierland. Hij behaalde een graad aan de Universiteit van Dublin.

In 1989 maakte hij de film My Left Foot gebaseerd op de autobiografie van de Ierse invalide schrijver Christy Brown (1932-1981), die alleen zijn linkervoet kon bewegen. De film bezorgde hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis de BAFTA Award voor de beste acteur en Academy Award voor Beste Acteur en tegenspeelster Brenda Fricker de Academy Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar uitbeelding van de schrijvers moeder.

In the Name of the Father, gebaseerd op de politieke controverse rond de Guildford Four, werd gelauwerd met zeven Oscarnominaties, waaronder de Academy Award voor Beste Regisseur, maar verzilverde er geen. Wel …Lees verder op Wikipedia