Boek
Nederlands

De ideale vijand

John Le Carré (auteur), Rob Moppes (vertaler)
+1
De ideale vijand
×
De ideale vijand De ideale vijand

De ideale vijand

John Le Carré (auteur), Rob Moppes (vertaler)
De nacht-manager van een groot hotel in Zwitserland is een Britse spion, die probeert een puissant rijke handelaar in criminele zaken te ontmaskeren.
Extra onderwerp
SPI
Titel
De ideale vijand
Andere titel
The night manager
Auteur
John Le Carré
Vertaler
Rob Moppes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The night manager
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2016
519 p.
Aantekening
Filmeditie
ISBN
9789024551712 (paperback)

Besprekingen

Spionageroman. De BBC verfilmde ‘The night manager’ van John Le Carré tot een televisieserie, met in de hoofdrollen onder anderen Hugh Laurie, Tom Hiddleston en Elizabeth Debicki. Het verhaal: Jonathan Pine, nachtmanager van een chic hotel in Zwitserland, is een Britse spion die probeert een puissant rijke handelaar in criminele zaken te ontmaskeren. Een ijzingwekkend verhaal over corrupte inlichtingendiensten, prijskaartjes van meer dan een miljard dollar en de waarheid omtrent de gruwel die wapenhandel heet. Met omslagfoto afkomstig uit de BBC-serie.

Over John Le Carré

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

John le Carré, pseudoniem van David John Moore Cornwell (Poole (Dorset), 19 oktober 1931) is een Brits schrijver van thrillers en spionageverhalen.

Leven

Tijdens zijn eenjarige studie Duits aan de Universiteit van Bern ontwikkelde Le Carré een interesse voor vreemde talen. Hij studeerde daarna moderne talen aan het Lincoln College, Universiteit van Oxford. Na zijn studie gaf hij twee jaar les aan Eton College en solliciteerde toen bij de British Foreign Service, en later ook bij MI6, waardoor hij tussen 1959 en 1964 in Bonn en Hamburg, West-Duitsland gestationeerd was.

Bij zijn eerste vrouw had hij drie zonen, en uit zijn tweede huwelijk kwam nog een zoon voort.

In februari 2011 bepaalde hij dat zijn archief na zijn dood geschonken diende te worden aan de Bodleian Library van Oxford, omdat 'Oxford de inspiratiebron is van Smiley en ook de mijne'.

Thrillers

John le Ca…Lees verder op Wikipedia